Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezda Bayernu si zavarila, verejne podporila Palestínu: Sme to my proti svetu!

Pred necelým rokom bol jednou z hviezd marockej reprezentácie na MS v Katare, kde obsadil s tímom senzačné štvrté miesto. Teraz spôsobil hviezdny obranca Bayernu Mníchov Noussair Mazraoui rozruch kvôli príspevkom na sociálnych sieťach.

16.10.2023 07:50
813927416 Foto:
Izraelčan Daniel Peretz (vľavo) a jeho spoluhráč v Bayerne podporujúci Palestínu, Maročan Noussair Mazraoui.
debata (20)

Mníchovský obranca v nich cez víkend komentoval vojnu na Blízkom východe. Maročan nielenže naznačil, že vidí Izrael ako hlavného vinníka eskalácie napätia, ale tiež verí, že je obeťou sprisahania celého sveta.

„Marockí reprezentanti Aboukhlal, Ziyech, Mazraoui a Sabiri vyjadrili podporu Palestíne vo svojich príbehoch. Tie však môžete vidieť iba vtedy, ak prejdete na ich profily. Snažia sa nás umlčať. Sme to doslova my proti svetu!“ napísal Mazraoui v príbehu na Instagrame.

Príspevky Noussaira Mazraouiho. Foto: Instagram
Mazzraoui 3 Príspevky Noussaira Mazraouiho.

Okrem toho tiež zverejnil krátke video, v ktorom hrá hlavnú úlohu vejúca palestínska vlajka a v rámci nej prosí Boha o pomoc pre svojich utláčaných bratov, aby mohli zvíťaziť. „Nech Boh udelí milosť mŕtvym, nech Boh uzdraví zranených,“ píše v príspevku.

Je otázne, aký dopad budú mať takéto politické príspevky na dianie v šatni Bayernu Mníchov. Jedným z Mazraouiho spoluhráčov je totiž 23-ročný izraelský brankár Daniel Peretz. Nedá sa predpokladať, že v priebehu týždňa, keď sa futbalisti vrátia do klubov z reprezentačných zrazov, vychladnú emócie súvisiace s izraelsko-palestínskym konfliktom.

Zaujímavosti o EURO 2024 pred zápasom Slovenska Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovenská futbalová reprezentácia hrá o tretiu...
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Palestína #izraelsko - palestínsky konflikt #FC Bayern #Noussair Mazraoui