Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbský tréner gratuloval Putinovi k narodeninám a do 20 minút bol bez práce. Vraví, že diktátor je najlepší človek na svete

Futsalový tréner Vladmir Jovanovič na sociálnych sieťach uverejnil narodeninové prianie pre ruského prezidenta Vladimíra Putina a poriadne si tým zavaril. Vzhľadom na obsah gratulácie poriadne šokoval svoj estónsky klub, ktorý Srba okamžite vyhodil.

15.10.2023 09:38
Vladmir Jovanovič Foto:
Vladmir Jovanovič.
debata (117)

„Nech žiješ dlho. Srbi a Rusi sú navždy bratia,“ prial na svojom facebookovom profile Vladimir Jovanovič ešte ako tréner Viimsi Smsraha. Gratulácia k 71. narodeninám ruskej hlavy štátu sa ale jeho estónskemu klubu vôbec nepozdávala.

Po 20 minútach s okamžitou platnosťou Jonanoviča vyhodili. A to aj napriek tomu, že šlo o predvečer novej sezóny.

"Ukončili sme spoluprácu kvôli nevhodnému správaniu trénera na sociálnych sieťach. Nemôžeme si dovoliť, aby sa hlavný tréner správal takým spôsobom v čase, keď vojna stále trvá. Jovanovič povedal, že príspevok na Facebooku nemá politické pozadie.

Vieme, že Srbi sú voči nášmu východnému susedovi mierumilovnejší, a on si nemyslel, že by si jeho gratulácia zaslúžila takú ostrú reakciu," vysvetľoval šéf klubu Andrej Golovin v rozhovore pre ruský server ERR.

Thomas Bach Čítajte viac Rusi by mohli dostať priame pozvánky na OH 2024 napriek tomu, že MOV suspendoval Ruský olympijský výbor

"Volal mi prezident klubu. Povedal, že by bolo dobré, aby som to zmazal. Inak to bude zlé pre mňa aj pre klub. Pochopil som, mám dobrú zmluvu a potrebujem prácu. Príspevok som zmazal, aby neboli problémy.

V klube som pracoval skoro rok a všetci boli spokojní. Nemôžem povedať nič zlé o klube, prezidentovi alebo o hráčoch. Ale za tých 20 minút po zverejnení príspevku sa všetko zmenilo. Stal som sa zlým pre Estónsko a musel som odísť. Stále tomu nemôžem uveriť," hneval sa Jovanovič.

„Stále si nemyslím, že blahoželanie Vladimírovi Putinovi je niečo zlé. Som športovec, nie politik. Mám právo považovať Rusov za našich bratov. To sa nikdy nezmení. Ten post neobsahoval výzvy na násilie alebo podporu terorizmu,“ čudoval sa tréner.

784766439 Čítajte viac MOV si podal agresora. S okamžitou platnosťou suspendoval Ruský olympijský výbor

„Pochádzam z krajiny, ktorá má vlastnú tradíciu, rovnako ako Estónci majú tie svoje. Rešpektujem názor každého, ale nikto na planéte mi nemôže diktovať, čo si mám myslieť. Volá sa to sloboda slova, je to demokracia,“ doplnil pre gol.dnevnik.hr.

„Áno, Vladimír Putin je teraz pre mňa ten najlepší človek na svete. Bojuje za slobodu. Nebojuje len za Rusko, ale za nás všetkých. Mnoho Srbov je teraz na Donbase na strane Rusov a snaží sa pomôcť. V Srbsku sú samozrejme ľudia, ktorí si myslia, že NATO je naša budúcnosť. Je ich menej ako 20 percent, ale nikto ich neutláča.“

117 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Vladmir Jovanovič