Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bozk postihnutej umelkyni? Ronaldovi bičovanie nehrozí, ozvala sa iránska ambasáda

Slávny futbalista Cristiano Ronaldo si najskôr môže oddýchnuť. Pôvodne to vyzeralo, že už nikdy nebude môcť do Iránu, kde mu podľa médií mal hroziť prísny trest za bozk a objímanie ženy na verejnosti. Irán však dôrazne poprel, že by niečo také pre populárneho Portugalca chystal.

14.10.2023 17:22
Cristiano Ronaldo Foto:
Cristiano Ronaldo.
debata (1)

Ronaldo je známy po celom svete a platí to aj o Iráne. A tak niet divu, že keď so svojim Al Nassrom vyrazil v polovici septembra na stretnutie ázijskej Ligy majstrov do iránskej Persepoly, vítali ho tisíce fanúšikov.

Bola medzi nimi aj maliarka Fátima, ktorá je pripútaná na invalidný vozík. CR7 miluje, a namaľovala mu dokonca aj obrázok.

Portugalec preto urobil krásne gesto, keď sa so ženou stretol a venoval jej dres. Nechýbalo ani objatie a bozk. A práve to je kameň úrazu.

Iránci striktne dodržiavajú zvyky a nastavené pravidlá, ktoré hovoria, že akýkoľvek styk so ženami na verejnosti je zakázaný a kvalifikuje sa ako cudzoložstvo.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronalda riešil tribunál a rozhodol o treste: 99 rán bičom! Čoho sa dopustil pár dní po bratislavskom dueli?

Preto sa začalo v médiách pretriasať, že by mohol Ronaldovi hroziť prísny trest v podobe 99 rán bičom. A to v prípade, že by sa do krajiny vrátil. So sťažnosťou vraj prišli iránski právnici, ktorí videli danú situáciu na fotografii.

Iránska ambasáda v Španielsku ale podľa Daily Mail po niekoľkých dňoch, keď sa incident intenzívne riešil v novinách aj na internete, striktne poprela, že by päťnásobnému víťazovi Zlatej lopty niečo také hrozilo.

„Dôrazne popierame vydanie akéhokoľvek súdneho rozhodnutia proti akémukoľvek medzinárodnému športovcovi v Iráne,“ uviedli zástupcovia ambasády s tým, že sa Portugalec rozhodne nemusí ničoho báť.

„Ronaldovo úprimné a humánne stretnutie s Fátimou Hamimiovou bolo chválené a obdivované. A to ako ľuďmi, tak aj športovými orgánmi krajiny,“ doplnilo veľvyslanectvo.

Ohlasy po zápase Portugalsko - Slovensko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Na Cristiana Ronalda sa môžete vždy spoľahnúť,...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Irán