Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na titulke ako Pinocchio. Médiá zosmiešnili hviezdu Realu Madrid

Valencijské noviny Superdeporte vyvolali rozruch provokatívnou titulnou stranou. Na fotomontáži je brazílska hviezda Neymar Jr. vyobrazená s prehnane dlhým nosom.

07.10.2023 09:37
Spain Soccer La Liga Foto: ,
Podráždený Vinicius Jr. s trénerom Carlom Ancelottim počas zápasu vo Valencii.
debata (1)

Úvodná strana púta okrem obrázku aj titulkom Pinochius – čiže Pinocchiu, podľa známej literárnej a neskôr animovanej postavy, ktorej pri klamstvách narastá nos.

Denník chcel týmto poukázať na správanie sa Viniciusa Jr. Podľa nich klamal sudcu tým, že vo výpovedi ukázal prstom na celý štadión Mestalla vo Valencii kvôli rasistickým urážkam voči nemu.

Deň pred zverejnením titulky povedal Brazílčan súdu o rasistických urážkach, ktorým bol vystavený počas porážky Realu Madrid vo Valencii 0:1.

Zápas musel byť na niekoľko minút prerušený po tom, čo madridského útočníka nielen slovne napadli viacerí priaznivci, ale ho aj častovali urážlivými gestami a zvukmi napodobňujúci­mi opice.

10. Zlatan Ibrahimovič Čítajte viac Mala šancu, už ju nedostane. Ibrahimovič prehovoril, ako dostal košom pri žiadosti o ruku

Na Viniciusove obvinenia okamžite zareagoval aj futbalový klub CF Valencia. Vo oficiálnom vyhlásení vyjadril prekvapenie a rozhorčenie nad jeho vyjadreniami a zdôraznil, že správanie niektorých ľudí by sa v žiadnom prípade nemalo paušalizovať na celý štadión Mestalla.

Podľa zástupcov Valencie je rasizmus veľkým problémom a nebude tolerovaný vo futbale ani v spoločnosti. Ale nedá sa proti nemu bojovať chybnými, alebo nepodloženými obvineniami. Klub zdôraznil, že priaznivci Valencia by nemali byť všeobecne považovaní za rasistov.

Chorvátska futbalistka Ana Markovičová Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Po Cristianovi Ronaldovi sa na Slovensko chystá...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #la liga #Valencia CF #Vinícius Junior