Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss priznal, že do dvanástich spal s mamou a v Katare ho šikanovali. Pomerne ostro si rypol do Hamšíka

Slovenský futbalista Vladimír Weiss ml. je pomerne záhadná osoba. Médiám sa úspešne vyhýba a nie je veľkým fanúšikom rozhovorov.

04.10.2023 21:02
SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan... Foto: ,
Vladimír Weiss ml.
debata (15)

Tentoraz to však zmenil a v obsiahlom interview pre tvnoviny.sk odkryl detaily zo svojho života.

Spomína v ňom aj úplné začiatky svojej futbalovej kariéry. Chcel ho vraj Arsenal, ale keďže si v žiackom zápase zlomil kostičku v chodidle, šiel do Manchestru City.

„Do dvanástich som spával pri mame, preto sa nám obom zvykalo ťažko. Nevedel som po anglicky, dennodenne plakával, že chcem ísť domov a polroka lietal hore-dole. Ale niekde vnútri som vedel, že to musím prekusnúť,“ spomínal.

Podrobne opísal svoje putovanie rôznymi klubmi, aj story o tom, ako oňho prejavil záujem Dinamo Kyjev, ale nakoniec šiel do Espanyolu Barcelona. Chceli ho vraj v AC Miĺáno aj v konkurenčnom Interi, ale futbalový život ho zaviedol úplne inde. Do Kataru.

Vtedy a dnes. Najlepšie platení futbalisti 2003/04 Fotogaléria - 41 fotiek Všetky fotky
Pozrite sa, ako sa za 20 rokov zmenili...

„Priznám sa, dovtedy som ani nevedel, kde je Katar. Otec ma s Katarom poslal do… Čo vymýšľam, nech Raiola nešpekuluje. Tak som povedal otcovi, že si niečo vypýtam a keď nebudú súhlasiť, nepôjdem. No ak áno, odmietnuť sa to nedá. Prikývol a Al-Duhail bez váhania tiež,“ opísal Weiss.

Hoci ho značná časť slovenskej verejnosti za to kritizovala, mladý Weiss bol rozhodnutý. A nemal to tam jednoduché. Na zahraničných hráčov bol vyvíjaný obrovský tlak a keď sa vás chceli zbaviť, vedeli to všade, ani nebolo treba čítať noviny. Mne o tom povedal ktosi v supermarkete," vra­ví.

"Mnohí nemajú ani tušenia, ale v Katare som si vytrpel svoje. Gharafa zmenila majiteľa a nový začal robiť zlobu. Kým si ostatní užívali sústredenie, mňa nútil pri 40-stupňových horúčavách trojfázovo trénovať.

Beh, fitko, znova beh, šesť dni v týždni, bojovali sme tri roky. Skúšal ma zlomiť a donútiť, aby som zrušil zmluvu. No to by sa mu podarilo, len v prípade, že by ma odvliekol do stredu púšte a zakopal," usmieva sa dnes.

Michal Ďuriš Čítajte viac Škrtela zrušil, zasiahnuť musela manželka. Trnava nie je o peniazoch, dáva mi jednu z posledných šancí

Časť rozhovoru venuje aj reprezentácii. Spomína, ako ho mrzelo, keď sklamal Jána Kozáka, keďže nedodržal večierku. Ako sa rozkmotril s Hapalom i neexistujúcom vzťahu s Francescom Calzonom. Vinu za ti dáva aj Marekovi Hamšíkovi.

"Celú dobu som bol ticho a jeho rozhodnutia akceptoval. Ale aby si tu niekto volal cez FaceTime, to má akože byť prístup reprezentačného trénera? Absolútny nerešpekt, veď má dostatok času sa s hráčmi stretávať osobne. Ja nie som 18-ročný chlapec, ktorého pozvali prvý raz.

Ešte viac ma mrzí, že iniciatíva nešla ani od Mareka Hamšíka, cez ktorého mohla byť situácia vyriešená v sekunde. Ale žiadna snaha," uviedol.

Podľa neho by bol najlepším reprezentačným trénerom práve jeho otec, ktorý ho momentálne vedie v Slovane.

"Či by vzal rolu repre trénera? Netrúfam si odpovedať. Kováčik ho oslovil v čase, keď nemohol zo Slovana odísť. A dobre to vedel. No keď sa v lete 2022 so Slovanom najprv nedohodli a Tarkovič deň na to skončil, nikto zo zväzu sa mu neozval.

Potom „Hamšo“ Kováčikovi cez hlasovku odporučil trénera, ktorý v živote nešéfoval áčku a my z neho urobíme reprezentačného. To je také slovenské," dodal na záver.

Platy slovenských futbalistov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Reprezentačný tréner Francesco Calzona si po...
15 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.