Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tabletku na vymazanie pamäti, prosím. Beckham sa v novom dokumente Netflixu vracia k situácii, ktorá ho navždy poznamenala

Bývalý anglický futbalista David Beckham priblížil v novom dokumente Netflixu náročné obdobie po MS 1998.

02.10.2023 11:38
David Beckham Foto:
David Beckham dostáva červenú kartu v zápase proti Argentíne na MS 1998.
debata

Hviezdny hráč dostal v osemfinále proti Argentíne červenú kartu a jeho tím prehral 3:4 v jedenástkovom rozstrele po remíze 2:2 v riadnom hracom čase a predĺžení. Po vypadnutí „Albionu“ sa Beckham stal vo svojej vlasti terčom urážok a útokov.

Podľa jeho manželky Victorie trpel hráč po majstrovstvách klinickou depresiou. „Bol naozaj deprimovaný, úplne klinicky deprimovaný. Spôsobilo mi to veľmi veľa bolesti,“ citovala Victoriu agentúra DPA.

„Prial som si, aby bola tabletka, ktorá by zmazala určité spomienky. Urobil som hlúpu chybu, ktorá mi zmenila život,“ povedal k obdobiu samotný futbalista.

„Boli sme v Amerike a čakali naše prvé dieťa, myslel som si, že budeme v pohode, že ľudia rýchlo zabudnú,“ povedal ďalej Beckham.

Ferrari, ktoré vlastnil Beckham, je na predaj Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Model Ferrari 360 Spider, ktoré kedysi vlastnil...

Jedna z krčiem v Anglicku obesila po inkriminovanom zápase pred vchodom figurínu. Fanúšikovia sa pripomenuli aj na prvom zápase Manchestru United, v ktorom Beckham v tom čase pôsobil, na ihrisku súpera v nadchádzajúcej sezóne. Počas stretnutia na pôde West Hamu hádzali do tímového autobusu hostí kamene a poháre.

"Asi som o tom nikdy nehovoril, pretože jednoducho nemôžem. Je to pre mňa náročné, pretože to bolo veľmi silné. Urážali ma každý deň, všade, kde som prišiel.

Nejedol som, nespal som a nevedel som, čo robiť," spomínal na obdobie Beckham. Situáciu s ním riešil aj vtedajší tréner Alex Fergusson a bývalý futbalista priznal, že najbezpečnejšie sa cítil na ihrisku.

„Vždy, keď ma na ihrisku faulovali, cítil som sa, akoby súper dal dva góly. Bolo strašné pozerať sa na to, ako na štadióne urážajú Victoriu, ale zároveň ma to hnalo dopredu,“ dodal niekdajší stredopoliar.

Dokument s názvom Beckham vychádza na platforme Netflix v stredu.

David Beckham Čítajte viac Ako Beckham amerikanizuje futbal. Messiho Miami je predovšetkým zábavné centrum
debata chyba
Viac na túto tému: #David Beckham #Victoria Beckham #MS 1998