Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo má srdce väčšie ako futbalová lopta. Po jeho krásnych slovách o mame nezostane jedno oko suché

Cristiano Ronaldo je rodinne založený človek. Predovšetkým so svojou matkou Mariou Dolores dos Santos Aveirovou má skvelý vzťah. Predtým, ako jej syn spravil veľkú futbalovú kariéru, bola kuchárkou. Zarábala málo, ale to málo dala na deti.

02.10.2023 10:32
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín, jeho priateľka Georgina a jeho matka Dolores Aveirová po zisku talianskeho titulu v Turíne.
debata

Všeobecne sa vie, že Ronaldo pochádza z chudobných pomerov a netají sa tým. Vyrástol na portugalskom ostrove Madeira v skromnej izbe s ďalšími tromi súrodencami, no keď v roku 2009 prestúpil do Realu Madrid, prvé, čo spravil, kúpil v meste mame dom. Za dva milióny libier.

Ronaldo ani po veľkom úspechu na svoje ťažké začiatky nezabudol…

O svojom krásnom vzťahu s matkou sa tentoraz podelil aj s novinármi. Na ich otázku, prečo aj v tomto veku často býva s matkou pod jednou strechou, odpovedal takto:

“Moja matka ma vychovala a zasvätila mi svoj život. Išla spať hladná, len aby ma nechala jesť. Nemali sme žiadne peniaze," odpovedal im svojim životným príbehom.

„Pracovala 7 dní v týždni a aj noci ako chyžná, aby som si kúpila prvé topánky, aby som mohla byť hráčom. Všetok môj úspech venujem jej a je to predovšetkým vďaka nej. Kým žijem, vždy bude pri mne, dostane všetko, čo jej môžem dať,“ pokračoval vo svojej spovedi Ronaldo.

„Ona je mojím úkrytom a mojím najväčším darom,“ dodal na záver.

Cristiano Ronaldo a jeho začiatky Fotogaléria - 78 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo a jeho detská tvár. Pozrite...

Žiaľ, s otcom si nestihol vybudovať takýto silný vzťah, hoci ho mal tiež veľmi rád. José Dinis Aveiro, bol vojak, ktorý na vlastnej koži zažil hrôzy vojny proti Mozambiku a Angole. Domov sa vrátil mentálne zlomený a bez práce, čo ho predurčilo k problémom s duševným zdravím.

„Riešenie“ našiel v alkohole. Tu kdesi sa zrodil aj Cristianov odpor k nemu – s pohárikom v ruke ho údajne nikto nikdy nevidel.

„Môj otec bol veľmi vtipný, keď si vypil, ale ja ani neviem, aký bol naozaj. Pil vkuse. Úprimne, netuším, prečo pil. Asi bol frustrovaný zo svojho života. Chcel by som iného otca, ktorý by tu pre mňa bol a videl moje úspechy,“ vyznal sa raz Cristiano.

V roku 2005, keď mal iba dvadsať a všetky úspechy stále pred sebou, sa otec José prepil do hrobu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo