Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plagát „Kosovo je Srbsko“ môže vyjsť veľmi draho. Rumuni sa boja, že UEFA nebude mať zľutovanie a dostanú najtvrdší trest

Zápas medzi Rumunskom a Kosovom sa skončil víťazstvom domácich 2:0, no duel bol prerušený pre skandovanie "Kosovo je Srbsko".

14.09.2023 14:44
Kosovo, Rumunsko Foto:
Keď tento transparent Kosovčania zbadali, pobrali sa do kabín.
debata (18)

Prerušenie hry trvalo 50 minút, dôvodom bol odchod futbalistov Kosova z ihriska kvôli skandovaniu rumunských fanúšikov, ale aj transparentom „Kosovo je Srbsko“ a „Besarábia je Rumunsko“.

Dnes je tento zápas hlavnou témou vo všetkých rumusnkých médiách.

Hoci sa rumunská futbalová reprezentácia ozvala a odsúdila skandovanie svojich fanúšikov a transparent, ktorý podporil Srbsko, miestna verejnosť je presvedčená, že UEFA ich národný tím tvrdo potrestá.

Bývalý pozorovateľ UEFA Kristi Bivolaru, ktorý je teraz zamestnaný v administratíve klubu Farul, vo vyhlásení pre Prosport predpokladá suspendáciu Rumunska.

„V utorok večer som na zápase nebol, ale podľa toho, čo som videl, určite nevyviazneme len s pokutou. Myslím si, že budeme hrať jeden-dva zápasy bez publika,“ povedal Bivolaru.

Kosovo Čítajte viac Škandál v Bukurešti. Kosovo je Srbsko, znelo z tribún a hodinu sa nehralo. Čo na to UEFA?

Ten dlhodobo pracuje aj pre Európske fórum pri UEFA, takže situáciu dobre ovláda a vedome predpovedá trest pre futbalovú reprezentáciu.

Nasledujúci zápas odohrá Rumunsko proti Bielorusku a ten sa pravdepodobne odohrá v Budapešti, pretože UEFA zakázala Bielorusom hrať kvalifikačné zápasy vo vlastnej krajine.

Ďalšie dva zápasy odohrajú Rumuni doma 15. októbra proti Andorre a 21. novembra proti Švajčiarsku.

Tréner Rumunska Edvard Jordanescu sa obáva, že jeho tím by mohol prísť o víťazstvo nad Kosovom kvôli trestu UEFA.

„Bolo by to katastrofálne, keby sme prehrali zápas pri zelenom stole. Sú fanúšikovia, ktorí vždy fandili národnému tímu a ja ich úprimne žiadam, aby takto pokračovali a sústredili sa len na fandenie,“ dodal Jordanescu.

Cristiano Ronaldo a jeho začiatky Fotogaléria - 78 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo a jeho detská tvár. Pozrite...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Rumunsko #Kosovo