Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Voda na mlyn pre kritikov, striedajúci Maguire si dal vlastenca. Southgate ho bráni: Presahuje to všetko, čo som kedy videl

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate odsúdil "smiešne zaobchádzanie" s obrancom Harrym Maguirom a neúprosnú kritiku voči jeho osobe označil za vtip.

13.09.2023 16:23
Harry Maguire Foto:
Harry Maguire po tom, čo si dal vlastný gól v zápase Škótsko - Anglicko.
debata

Hráč Manchestru United nastúpil na začiatku druhého polčasu utorkového prípravného zápasu proti Škótsku (3:1), pripísal si 59. reprezentačný štart, ale jeho výkon poznačil vlastný gól.

Tridsaťročný Maguire sa stal terčom nadávok po tom, ako po strate stabilnej pozície odmietol prestup do West Hamu a rozhodol sa na Old Trafforde bojovať o herný čas.

Jeho účasť v reprezentácii to neovplyvnilo, naďalej zostáva neoddeliteľnou súčasťou Southgatovho mužstva.

V sobotu nastúpil prvýkrát aj v kvalifikácii ME 2024, odohral celý duel v šlágri C-skupiny, keď Angličania vo Vroclave len remizovali s Ukrajinou 1:1 a stratili prvé body v skupine. O tri dni neskôr nastúpil v Glasgowe a bol terčom posmechu.

Kouč Anglicka uviedol, že sa na správanie škótskych fanúšikov nesťažuje.

Rudi Völler Čítajte aj Prvý krok z krízy. Völler oživil mŕtvy tím, Nemcov priviedol ku skalpu vicemajstrov sveta

„Bol to dôsledok smiešneho zaobchádzania s ním počas dlhého obdobia. Je to ako vtip. Nikdy som nepoznal hráča, s ktorým by sa zaobchádzalo tak, ako s ním. Vytvorilo sa okolo neho niečo, čo presahuje všetko, čo som kedy videl,“ citovala Southgata agentúra AFP.

Anglickí fanúšikovia skandovali obrancovo meno počas celého druhého polčasu v Hampden Parku. Po góle Harryho Kanea na 3:1, vykríkli „Harry Maguire, vyhráva 3:1.“

Talentovaní futbalisti, ktorí nesplnili očakávania Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Zranenia, problémy so životosprávou,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Gareth Southgate #anglickí futbalisti #Harry Maguire