Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliaci sa hanbia za prehru s Albánskom a vyháňajú renomovaného trénera: Už ho bolo dosť!

Albánski futbaloví reprezentanti potvrdzujú, že to myslia vážne s postupom na ME 2024.

11.09.2023 11:47
Poľsko Lewanowski Foto:
Sklamanie poľských futbalistov po prehre v Albánsku.
debata

Po minulotýždňovej cennej remíze 1:1 na pôde Česka zvíťazili doma nad Poľskom 2:0 a s desiatimi bodmi sa vyšvihli na čelo tabuľky kvalifikačnej E-skupiny. O prvom víťazstve nad „bieločervenými“ od roku 1953 rozhodli Jasir Asani a Mirlind Daku.

Robert Lewandowski Čítajte viac Albánci po skalpe Poliakov preskočili Čechov. Srbi si napravili chuť, Mitrovič sa blysol hetrikom

"Zdolali sme pravidelného účastníka európskych i svetových šampionátov a potvrdili, že albánsky futbal je na vzostupe. Poviem úprimne, že trávnik nebol v ideálnom stave a na začiatku zápasu sa nám nepodarilo predviesť veci, ktoré nacvičujeme na tréningoch.

Po góle sme však dostali krídla a uvoľnili sa. Videl som, že brankár Szczesny sa pohol, tak som zavrel oči, vystrelil a padlo to tam," uviedol Asani pre albánske médiá.

Tréner Poliakov Fernando Santos je po tretej prehre v kvalifikácii pod čoraz väčším tlakom. Jeho tím je totiž v tabuľke až štvrtý so štvorbodovou stratou na Albáncov a dvojbodovou za Českom i Moldavskom.

„Priebeh zápasu výrazne ovplyvnil neuznaný gól Jakuba Kiwiora v prvom polčase. V ďalších minútach Albánci vyrovnali hru, dali atypický gól a dostali sa na koňa. Klobúk dolu pred ich výkonom,“ povedal Santos pre sport.pl.

SR Bratislava šport futbal kval. ME J Slovensko Portugalsko BAX Čítajte viac Maniak Calzona otáča verejnú mienku. Musí si dať pozor na trpaslíka z Lichtenštajnska, ktorý nerád hrá

Skúsený kouč v minulosti priviedol Portugalsko k triumfu na ME 2016 a v roku 2019 k víťazstvu v prvej edícii Ligy národov, no poľskej družine zatiaľ nedal očakávaný nový impulz.

„Som iba tréner a nedokážem robiť zázraky na počkanie. Je to dlhodobý projekt. Napriek prehre v Albánsku sa nechystám rezignovať na svoju funkciu, ani dnes ani zajtra. Ak budú predstavitelia Poľskej futbalovej federácie žiadať, aby som pri reprezentácii skončil, tak sa tak stane.“

Trénera kritizovali aj viaceré poľské médiá. Novinár Maciej Kmita z portálu Sportowe Fakty napísal komentár s titulkom: „Dosť! Santos musí ísť“

"Ak sa Fernando Santos vráti z Tirany do Varšavy ako tréner poľskej reprezentácie, budem z Cezaryho Kuleszu veľmi sklamaný. Nie že by som si od prezidenta Poľského futbalového zväzu veľa sľuboval, ale kedy, ak nie teraz, by mal ukázať, že je akcieschopný?

Poliaci prehrali v pekle. Toto môže byť koniec tohto národného tímu. Fernando Santos mal dať bielo-červeným lepšiu budúcnosť, no zobral nás na cestu v čase do najtemnejšej éry v histórii poľského futbalu. Na miesta, kde sme už nikdy nechceli nájsť dvere. Albánski orly dali našim nelietavým vtákom tvrdú lekciu ako hrať," tvrdí Kmita.

Poliaci odohrajú ďalší zápas 12. októbra na Faerských ostrovoch.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #futbal #kvalifikácia ME 2024