Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakvetadze znížil na 1:4, no koncert Španielov pokračoval. Debakel spečatil 16-ročný rekordér

Chorvátski futbalisti zvíťazili v piatkovom zápase D-skupiny kvalifikácie ME 2024 nad Lotyšskom vysoko 5:0 a v tabuľke im patrí druhé miesto. Na čele sú Turci, ktorí v závere zachránili remízu s Arménskom 1:1. V déčku sú po piatich zápasoch stopercentní Škóti, na Cypre vyhrali 3:0 a sú blízko postupu.

08.09.2023 20:15 , aktualizované: 23:17
Lamine Yamal Foto: ,
Španielsky supertalent Lamine Yamal v zápase na pôde Gruzínska.
debata

Chorváti od úvodu potvrdzovali úlohu veľkých favoritov a v Rijeke viedli už po troch minútach. Skóre otvoril Bruno Petkovič, ktorý minútu pred prestávkou pridal aj svoj druhý gól a zvýšil na 3:0.

Okrem neho sa presadili aj Luka Ivanušec a v druhom dejstve Andrej Kramarič a Mario Pašalič. Arménsko hralo v Eskisehire s domácimi vyrovnaný duel a krátko po zmene strán ho poslal do vedenia Artak Dašjan. Turci sa dočkali v samom závere z kopačky Bertuga Yıldırıma.

Martin Ádám Čítajte aj Česi v dôležitom dueli zakopli, v šatni mali zvesené hlavy. Maďari sa po obrate v Belehrade pýtajú: Sme neporaziteľní?

Turci majú z piatich duelov 10 bodov, druhé Chorvátsko odohralo len tri stretnutia a má sedem bodov ako tretie Arménsko.

Španieli potvrdili úlohu favoritov a v A-skupine rozdrvili domáce Gruzínsko 7:1. Tri góly strelil Alvaro Morata, po jednom pridali Dani Olmi, Nico Williams a Lamine Yamal a jeden vlastný si strelil aj Solomon Kvirkvelia.

Za domácich skóroval bývalý hráč Slovana Bratislava Giorgi Čakvetadze. Autor siedmeho španielskeho gólu Yamal sa stal najmladším hráčom i strelcom v histórii „La Furia Roja“.

SR Bratislava šport futbal kval. ME J Slovensko Portugalsko BAX Čítajte aj Slováci potrápili favorita, hrdinský výkon im nestačil. Tesnú výhru Portugalčanov zariadil Fernandes

Krídelník Barcelony naskočil do zápasu vo veku 16 rokov a 57 dní a prekonal doterajší rekord Gaviho o rok a päť dní. Zároveň ho zosadil aj z postu najlepšieho strelca. Gavi dal svoj prvý gól v júni 2022 proti Česku vo veku 17 rokov a 304 dní.

Španieli odohrali len tri zápasy a so šiestimi bodmi sú druhí. Na čele áčka sú stopercentní Škóti, v piatom stretnutí vyhrali na Cypre hladko 3:0, keď strelil všetky góly v úvodnej polhodine. Skupinu vedú s 15 bodmi a skóre 12:1 a sú len krôčik od postupu.

5. kolo kvalifikácie ME 2024

A-skupina:
Gruzínsko – Španielsko 1:7 (0:4)
Góly: 49. Čakvetadze – 22., 40. a 66. Morata, 27. Kvirkvelia (vl.), 38. Olmo, 68. Williams, 74. Yamal

Cyprus – Škótsko 0:3 (0:3)
Góly: 6. McTominay, 16. Porteous, 30. McGin

D-skupina:
Chorvátsko – Lotyšsko 5:0 (3:0)
Góly: 3. a 44. Petkovič, 13. Ivanušec, 68. Kramarič, 78. Pašalič

Turecko – Arménsko 1:1 (0:0)
Góly: 88. Yildirim – 49. Dašjan

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #gruzínski futbalisti