Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta dostala do skupiny Rangers a stará kauza ožíva. Jeho fanúšikom Praha kole oči a volajú po spravodlivosti pre Kamaru

Rivalita medzi Glasgow Rangers a pražskými S na jeseň napíše svoju tretiu kapitolu. Rozhodol o tom žreb, ktorý Škótom do skupiny tohto ročníka futbalovej Európskej ligy prisúdil Spartu. Znova po dvoch rokoch.

01.09.2023 22:00
Glen Kamara Foto:
Pražské deti Glena Kamaru neprijali. Škóti z toho robili kauzu.
debata

Dvojzápas vtedy sprevádzali veľké vášne. Tréner Rangers Steven Gerrard po zápase v Prahe kritizoval bučanie sparťanských detí na stredopoliara tmavej pleti Glena Kamaru, ktorý bol vylúčený.

Pražské publikum tým okrem iného reflektovalo jarné udalosti z osemfinále Európskej ligy, v ktorom Kamara obvinil z rasistických poznámok slávistického obrancu Ondreja Kúdelu.

Na Letnej kvôli disciplinárnemu trestu za rasizmus časti fanúšikov v augustovom zápase 3. predkola Ligy majstrov s Monakom chýbali dospelí fanúšikovia, výnimkou bol sprievod takmer 11-tisíc detí.

Gerrard neskôr vyjadril prekvapenie a sklamanie z verdiktu UEFA netrestať Spartu za nepreukázané rasistické správanie divákov.

slovan žreb Čítajte viac Na Slovensko príde Fenerbahce či Lille. Slovan a Trnava spoznali súperov v EKL

Škótska strana nebola ochotná pochopiť, že fínsky stredopoliar vzbudil negatívne emócie nie farbou pleti, ale správaním (nielen) na ihrisku.

Do kauzy sa vložili aj politici a Sparty sa zastal predseda FAČR Petr Fousek. Kamara teraz pôsobí v Leedsi, kam prestúpil vo štvrtok, len deň pred žrebom.

Napriek tomu bude príbeh dvadsaťsedemročného stredopoliara jedným z hlavných motívov jesenného dvojsúboja. Niektorí škótski fanúšikovia na sieti X (predtým Twitter) hneď začali posielať súperovi výhražné odkazy, iní spomínajú svoju bývalú oporu.

„Spravodlivosť pre Kamaru,“ napísal TenHag Terror. Ďalší majú zasa dosť cestovania do Českej republiky. „Prečo vždy dostaneme tím z Prahy?“ povzdychol si muž pod menom Ian Milne.

Slovan - Trnava 7 Čítajte viac Historický úspech po neospravedlniteľnej hanbe. Trnava zatriasla koeficientom, Slovan zaň ďakoval Bohu

Väčšina z nich sa ale zhodne, že Sparta by nemala byť pre Rangers obtiažnym súperom. Akoby zabudli, že pražský tím súpera z Glasgowa doma porazil 1:0. „Malý český klub bude ľahkým sústom,“ tipuje napríklad používateľ s prezývkou James.

Ako ale upozorňuje jeho kolega David Stirling, podceniť českého majstra by bola chyba.

„Bola to práve Sparta, kto nás dostal do najlepšieho koša a pozor, porazila Dinamo Záhreb 4:1. Limassol zase rozstrieľal Slovan 6:2… Budeme musieť ukázať veľa kvality, aby sme postúpili,“ varoval.

Slovan sklamal, Trnava uspela - ohlasy médií Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Potupa pre slovenského šampióna, zostala mu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Glasgow Rangers