Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obavy o legendárneho Beckenbauera: Zdravotne na tom nie je dobre, uviedol Matthäus

Stal sa prvým mužom, ktorý získal titul majstra sveta ako hráč a neskôr aj ako tréner. Legendárny Franc "Cisár" Beckenbauer aktuálne bojuje so zdravotnými problémami.

22.08.2023 13:01
6. Franz Beckenbauer Foto:
Franz Beckenbauer.
debata (7)

Naposledy sa o jeho zdravotnom stave vyjadril kapitán majstrov sveta 1990 Lothar Matthäus. „Prajeme mu čo najviac zdravia, aby bol späť so svojou energiou a aby sa jeho stav zlepšil. Franz vždy hovoril, že zdravie je to najdôležitejšie v živote. Momentálne ho nemá,“ povedal Matthäus pre RTL.

V nemeckej televízii tiež rozprával o svojich dlhoročných spoluhráčoch na trávnikoch, s ktorými sa v roku 1990 stal majstrom sveta a z lavičky ho viedol práve Beckenbauer.

03. Finále Trnava vs. Slovan Čítajte viac Veľká zmena pred Trnavou, neskorý štart súpera Slovana. Dnipro aj Limassol riešia zaujímavé situácie

Zhruba pred mesiacom pritom mali šampióni z Talianska stretávku po 33 rokoch. Ale bez svojho trénera. „Zdravotne na tom nie je veľmi dobre. Preto pred štyrmi či piatimi týždňami nebol na stretnutí majstrov sveta,“ prezradil Matthäus. „Samozrejme veríme, že sa jeho stav bude zlepšovať.“

Spomínané stretnutie sa uskutočnilo začiatkom júla, 33 rokov po triumfe v Taliansku. Vo finále v Ríme si vtedy Nemecko poradilo s Argentínou 1:0 po góle Andreasa Brehmeho z pokutového kopu.

Harry Kane Čítajte viac Zákaz pre stomiliónovú posilu. Anglická hviezda Bayernu porušila bundesligové pravidlá

„Bohužiaľ, Franz tam nemohol byť zo zdravotných dôvodov. Len by bolo naňho toho priveľa,“ povedala podľa Bildu Beckenbauerova manželka Heidi.

V minulom roku pritom sám Cisár v rozhovore pre Bunte povedal, že si musí dávať pozor na srdce. Utrpel aj vážne poranenie oka. „Bohužiaľ, na pravé oko už nič nevidím. To zvládnem,“ povedal vtedy Beckenbauer.

Porovnanie Slovana a Trnavy Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Spartak Trnava a Slovan Bratislava. Veční...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Franz Beckenbauer #Lothar Matthäus #nemeckí futbalisti