Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spravia z Trnavy kôlničku na drevo? Poliaci, ktorí mieria do slovenského Ríma, zvolali v Česku megabitku. Polícia má plné ruky práce

Samotné futbalové stretnutie fanúšikom zrejme nestačí. Moravskosliezski policajti v stredu prekazili chystanú bitku futbalových priaznivcov, ktorí sa rozhodli si cestu na duel spestriť boxerskou vložkou na poli. Podľa českých médií má ísť o poľských fanúšikov klubu Lech Poznaň, ktorý vo štvrtok večer odohrá stretnutie predkola Konferenčnej ligy v Trnave.

17.08.2023 12:28
Poľsko SR Šport Futbal EKL 3. predkolo Poznaň... Foto: ,
Fanúšikovia Lechu Poznaň počas zápasu so Spartakom Trnava.
debata (5)

Muži zákona museli proti početnej skupine fanúšikov zakročiť na okraji Jistebníka na Novojičínsku, kde skontrolovali 168 ľudí a 52 vozidiel. Išlo o fanúšikov, ktorí mierili na zápas na Slovensko. Štyroch fanúšikov policajti zaistili a štyroch kvôli zisteniu totožnosti predviedli na služobňu.

Na mieste zasahovali aj kynológovia so psami a zásahová jednotka. ČTK to dnes oznámila policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková. Na ktorý zápas fanúšikovia išli, neuviedla, ale na Slovensku sa dnes hrá v Trnave stretnutie kvalifikácie Európskej konferenčnej ligy medzi domácim Spartakom a poľským Lechom Poznaň.

„Včasná a rýchla reakcia policajtov zabránila ohrozeniu zdravia, verejného poriadku a možným škodám na majetku,“ uviedla Jiroušková.

Policajti mali informáciu o možnom strete futbalových fanúšikov na území Moravskosliezskeho kraja, ktorá sa potvrdila v stredu popoludní.

Martin Mikovič Čítajte viac Rodina a Spartak sú najviac, vraví trnavský SIS-kár. Poliaci si trošku namýšľajú, ale to je len dobre

"V Jistebníku sa na poľných cestách začali schádzať vozidlá cudzích štátnych poznávacích značiek. Posádky sa začali zhlukovať pred automobilmi a pripravovať sa na fyzický stret, čomu nasvedčovali aj prvky ich oblečenia, ktoré používajú priaznivci bojových športov,“ uviedla hovorkyňa.

Chystanej bitke ale policajti stihli zabrániť.

"Na miesto boli vyslané najbližšie policajné hliadky, zásahová jednotka, špeciálna poriadková jednotka, cudzinecká polícia, kynológovia a tiež kriminalisti zaoberajúci sa problematikou extrémizmu. Potvrdilo sa, že ide o fanúšikov cestujúcich na futbalové stretnutie na Slovensko,“ uviedla Jiroušková.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Lech Poznaň