Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebyť zranenia, vracal by som sa s Trnavou z Poznane. Nechcel som, aby z filmu bola lovestory

Dva týždne sa režisérovi Petrovi Větrovskému neozýval. Zvažoval, či do prvého dokumentu o slovenskom futbalistovi pôjde. "Čauko, prepáč, že sa ozývam až teraz. Ospravedlňujem sa, idem do toho naplno," oznámil v hlasovej správe Martin Škrtel.

11.08.2023 15:21
Martin Škrtel Foto:
Martin Škrtel.
debata

Niekdajší kapitán futbalovej reprezentácie si po konci profesionálnej kariéry užil rolu herca. A pre priaznivcov si pripravil veľké prekvapenie.

O čo ide?

Oficiálna premiéra filmu Buď, alebo bude 28. septembra, ale už teraz si fanúšikovia môžu kúpiť lístky na špeciálnu predpremiéru 10. septembra na Štadióne Antona Malatinského v Trnave.

Premietať sa bude pred severnou tribúnou, zvuk i obraz sú skvelé. Odskúšali sme si to. Bol som milo prekvapený, lebo zo všetkých častí tribúny je na to vidieť.

Prečo ste sa takto rozhodli?

Hovoril som si, že je to film o mne a futbale, taktiež o Spartaku Trnava. Bolo by fajn spraviť niečo špeciálne.

Zdalo sa, že je to nerealizovateľná myšlienka, ale Petr zorganizoval veľké plátno a odvtedy sa veci dali do pohybu. Dnes môžeme povedať, že si to môžeme pozrieť spoločne na štadióne.

Na začiatku ste myšlienke sfilmovať vašu kariéru neboli naklonený. Kedy prišiel zlom?

Nevedel som si predstaviť, že bude štáb okolo mňa aj v súkromí. Postupne to vo mne zrelo. Teším sa, že ma do toho chlapci dotlačili.

Začiatky neboli ľahké, ale postupne to išlo. Keď som minulý týždeň videl celý film, bol som milo prekvapený a potešený. To, s akými ľuďmi sme sa stretli, bolo skvelé. Sú tam negatívne i pozitívne veci, tak to má byť.

Martin Škrtel Čítajte viac Chcel Fica za prezidenta, teraz ide proti Rusku. Škrtel sa po rokoch politicky angažuje

To bol dôvod, prečo ste nechceli, aby bol film o vás nejakou lovestory?

Presne. Môj život a kariéra neboli len o krásnych momentoch, ale aj o negatívnych. Boli tam veci, ktoré by som povedal i spravil inak, ale sú tam zachytené tak, ako sa stali.

A tiež veci, ktoré o mne ľudia nevedeli. Povedal som si postupne, že sa musím otvoriť. Nechcem veľa prezrádať, aby si to ľudia prišli pozrieť.

Všetci vedia, že nie vždy to bolo o dobrých výkonoch. Moje začiatky v Liverpoole či Zenite Petrohrad neboli ľahké. Chcel som poukázať aj na moje chyby. Do Liverpoolu som napríklad prišiel ako najdrahší obranca, ale v úvode to tak vôbec nevyzeralo.

Boli ste pri sledovaní filmu dojatý?

Keď vidíte chalanov, s ktorými ste hrali, manželku, syna, rodičov… Bol to príval emócií. Ani si poriadne nespomínam, čo hovorili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Martin Škrtel