Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buffon bez roboty dlho neostal. Kto siahol po legendárnom talianskom brankárovi?

Ešte len v stredu oznámila talianska brankárska ikona ukončenie kariéry, a už má novú prácu. Gianluigi Buffon sa stane súčasťou realizačného tímu talianskej futbalovej reprezentácie.

05.08.2023 16:38
Gianluigi Buffon Foto:
Už síce nebude nosiť rukavice, ale Gianluigi Buffon zostane súčasťou talianskej futbalovej reprezentácie.
debata

Buffon bude zastávať pozíciu vedúceho tímu pri mužstve trénera majstrov Európy spred dvoch rokov Roberta Manciniho. Majster sveta z roku 2006 tak ostane súčasťou veľkého futbalu v reprezentácii, ktorej dres si obliekol 176-krát.

Ako informoval Gazzetta dello Sport, 45-ročná legenda zaujme miesto, ktoré ostalo voľné po januárovom úmrtí Gianlucu Vialliho.

„Vraciam sa do národného tímu, pretože to dieťa, ktoré pred tridsiatimi rokmi prvýkrát prekročilo bránu Coverciana, chce stále snívať a žiť tento sen spolu s talianskymi fanúšikmi,“ povedal Buffon pre oficiálny web talianskej futbalovej federácie (FICG). Pre doplnenie, Coverciano je tréningové centrum národného tímu.

Lionel Messi Čítajte viac Čistil záchody a zrazu zbadal Messiho. Podpis hviezdy ho pripravil o prácu: Stálo to za každú sekundu

Buffon potvrdil, že po rokovaniach s prezidentom zväzu Gabriele Gravinom sa rozhodol povedať áno. „Okamžite som k dispozícii Robertovi Mancinimu a celému tímu.“

Nadšenie s rozhodnutia bývalého brankára Parmy, Juventusu Turín a Paríža St. Germain neskrýval ani šéf zväzu Gravino. „Jeho vášeň, charizma a profesionalita budú rozhodujúce pri písané novej stránky tohto príbehu. Zapojiť ho do nášho projektu bolo už nejaký čas mojim cieľom,“ uviedol prezident FICG.

Lionel Messi hľadá dom. Aj so sexy manželkou Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi hľadá v Amerike bývanie pre svoju...
debata chyba
Viac na túto tému: #talianska futbalová reprezentácia #Gianluigi Buffon