Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Realizačné tímy hokejového aj futbalového Slovana doplnili známe tváre. Mucha už vycestoval do Luxemburska

Hokejový aj futbalový Slovan Bratislava majú nové mená v realizačných tímoch A-družstiev. Do hokejového prišli nový asistent trénera Rudolf Jendek a tréner brankárov Peter Kosa, vo futbalovom je novým koučom brankárov Ján Mucha.

18.07.2023 13:41
SR futbal SP finále Slovan Bratislava Trnava TTX Foto: ,
Apríl 2016. Ján Mucha v drese Slovana odchádza spred brány po tom, čo priestor pred jeho bránkou zahádzali fanúšikovia belasých pyrotechnikou počas finále Slovnaft Cupu proti Trenčínu v Trnave.
debata

Ako informuje oficiálny web HC Slovan Bratislava, Jendek sa do klubu vracia po roku. V minulej sezóne bol hlavným koučom Banskej Bystrice v extralige a neskôr aj Martina v SHL.

"V Slovane však prežil takmer celú svoju hráčsku i trénerskú kariéru. Ako hráč v ňom odohral 11 sezón v rokoch 1995 až 2006 a poslednú ešte v sezóne 2010/2011.

S 581 odohranými zápasmi v drese Slovana mu patrí historická tretia priečka v počte zápasov za súčasným kapitánom Michalom Sersenom a Richardom Kapušom, s ktorým sa opäť stretne na striedačke," referuje Slovan. Teraz bude Jendek pomocníkom Jána Pardavého.

vondrka slovan Čítajte aj Bývalá hviezda Slovana prekvapuje svojským názorom: Lotyši? Je to vlastne ruský tím

"Veľmi ma teší, že som opäť súčasťou klubu, v ktorom som prežil väčšinu svojej hráčskej aj trénerskej kariéry.

Pri osobnom rozhovore s generálnym manažérom Otom Haščákom a hlavným trénerom Jánom Pardavým sme našli spoločnú reč ohľadom mojich úloh v realizačnom tíme.

Budem mať na starosti defenzívu a zlepšovanie individuálnych činností hráčov. Verím, že budem prínosom a naplním očakávania ľudí, ktorí mi dali dôveru.

Veľmi sa teším na známe prostredie, realizačný tím, hráčov a tiež nezameniteľnú atmosféru na Slovane," povedal Jendek.

Rudolf Jendek (vpravo) na archívnej snímke. Foto: Pravda, Ivan Majerský
hokej, KHL, Slovan, Vladimir Orszagh, Rudolf Jendek, Rudolf Jendek (vpravo) na archívnej snímke.

Peter Kosa na poste kouča brankárov nahradil Slovinca Petra Skrabelja. Kosa ostatné roky strávil v seniorskej reprezentácii či pri výbere hokejistov do 20 rokov.

"Mojím podpisom zmluvy som oficiálne spečatil pôsobenie v najväčšom slovenskom klube s bohatou históriou, v ktorom hralo a trénovalo množstvo osobností slovenského a československého hokeja.

Je to česť, ale zároveň aj výzva v mojej kariére. Prichádzam s pokorou a rešpektom, ale o to motivovanejší za výhrami, aby sme mohli potešiť každého bratislavského fanúšika.

Som rád za prejavenú dôveru zo strany manažmentu a verím, že pomôžem naplniť stanovené ciele. Jednak v krátkodobom horizonte ziskom majstrovského titulu a z dlhodobého hľadiska výchovou potencionálnych slovenských reprezentantov z liahne slovanistickej mládeže.

Budem sa snažiť tvrdo pracovať a verím, ze tréningovými metódami, myšlienkami, názormi a hodnotami budem nápomocný v kvalitatívnom raste brankárov," poznamenal Kosa.

HOKEJ-TE: Bratislava - Nitra Čítajte aj Slovan oznámil meno náhrady za legionára Harrisa. Siahol po jeho krajanovi

Do futbalového Slovana Bratislava sa po šiestich rokoch vrátil niekdajší reprezentačný gólman Ján Mucha.

V rokoch 2015 až 2017 v tíme chytal, teraz bude mať na starosti prípravu brankárov pod hlavným koučom Vladimírom Weissom.

"Dohodli sme sa až po minulotýždňovom stredajšom zápase a odvtedy zarezávam v Slovane. S pánom trénerom Weissom sme si niečo prežili, boli to aj pekné chvíle.

Viem, aký je to tréner. Chce dosahovať čo najlepšie výsledky a posúvať mužstvo, ja mu s tým chcem pomôcť. Poznal som ho ako hráč, z pozície trénera brankárov nevidím žiadny rozdiel," poznamenal podľa webu sport.aktuali­ty.sk Mucha.

Ten so Slovanom vycestoval do Luxemburska na stredajšiu odvetu 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov proti tímu FC Swift Hesperange (prvý zápas: 1:1).

Zápas Slovana proti Swiftu Hesper Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
 Kapitán Slovana Vladimír Weiss a Négo Ekofo zo...
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ján Mucha #HC Slovan Bratislava