Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci neprekazili zápas s Orbánovým „produktom korupcie“. Pri výprasku rozvinuli veľký transparent

Fanúšikovia Fortuny Düsseldorf v uplynulých dňoch žiadali zrušenie prípravného zápasu v Rakúsku s Puskásovou Akadémiou, futbalovým klubom, ktorý založil maďarský premiér Viktor Orbán. Nemecký druholigista žiadosti svojich priaznivcov nevyhovel a v pondelok večer na sústredení v Rakúsku uspel 5:0.

18.07.2023 10:00
Düsseldorf, fanúšik Foto:
Fanúšikovia Fortuny Düsseldorf na archívnej snímke.
debata (2)

Ako sme informovali, priaznivci Düsseldorfu pred výkopom v otvorenom liste napísali, že celok z Felcsútu „symbolizuje autokratický, antidemokratický a netolerantný svetonázor“ a dodali, že „tento klub nie je nič iné ako produkt korupcie“.

7. Ferencváros, Slovan Čítajte aj Ferencváros si neporadil s Faerčanmi, Čerčesov čelí kritike. Aj Slovan tam prehral, píšu Maďari

Pre fanúšikov je tŕňom v oku, že klubu kedysi predsedal Orbán a na malom štadióne vyvesili veľký transparent s nápisom v angličtine: „Fanúšikovia Fortuny proti homofóbii.“

Ako píše maďarský portál index.hu, nemeckí priaznivci vyjadrili svoj kritický názor na maďarský zákon, ktorý spája pedofilov so sexuálnymi menšinami.

Aleksandar Pešič Čítajte aj Posila na šľaktrafenie. Útočník Ferencvárosu za 1,5 milióna eur sa zranil hneď v prvom zápase

Pred sobotňajším pochodom Pride v Budapešti veľvyslanectvá Spojených štátov, Nemecka a ďalších 36 krajín vyzvali maďarskú vládu, aby chránila práva LGBTQ ľudí a zrušila zákony, ktoré ich diskriminujú.

Futbalistov Puskásovej Akadémie vedie slovenský tréner Zsolt Hornyák, klub vznikol v roku 2005. Hráva na unikátnom štadióne Pancho Aréna s kapacitou 3816 miest v Orbánovej rodnej obci Felcsút, ktorá nemá ani 2000 obyvateľov.

Najbizarnejšie futbalové štadióny na svete Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na tomto štadióne hráva miestny Voždovac...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna Düsseldorf #FC Puskás Akadémia