Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto arabského balíka návrat domov. Kapitán Walesu si zahrá druhú ligu, zmluvu podpísal aj jeho syn

Kapitán waleskej futbalovej reprezentácie Aaron Ramsey bude pôsobiť v druhej najvyššej anglickej súťaži.

16.07.2023 14:57
Aaron Ramsey Foto: ,
Aaron Ramsey.
debata

Ako referuje spravodajský web BBC, niekdajšia opora Arsenalu Londýn či Juventusu Turín sa dohodla na dvojročnej zmluve s tímom Cardiff City. Práve v tomto klube sa 32-ročný Ramsey v minulosti odrazil smerom k veľkému futbalu.

Ramseyho návrat do Cardiffu „sa upiekol“ po tom, ako skúsený stredopoliar pred niekoľkými dňami ukončil spoluprácu s francúzskym klubom OGC Nice.

Puskás Akadémia Čítajte aj Orbánov klub - nič iné ako produkt korupcie! Nemci žiadajú zrušenie zápasu proti Puskásovej Akadémii

„Je to neuveriteľný pocit konečne sa sem vrátiť. Vždy som si myslel, že sa jedného dňa vrátim, a teraz je na to ideálny čas,“ vyhlásil semifinalista majstrovstiev Európy v roku 2016 vo Francúzsku.

Ramsey sa v apríli 2007 vo veku 16 rokov a 124 dní stal najmladším hráčom so súťažným štartom v drese Cardiffu City.

Z tohto klubu v roku 2008 prestúpil do Arsenalu Londýn, v ktorom pôsobil až do roku 2019. Za Wales dosiaľ odohral 82 duelov, v ktorých strelil 20 gólov.

Inter Miami Čítajte aj Začína sa ošiaľ, Messi zapózoval v novom drese. Známa je dĺžka jeho zmluvy i dátum očakávanej premiéry

„Aj keď som bol toľké roky preč, bol som fanúšikom Cardiffu City a sledoval, ako sa mu darilo. Mužstvo zažilo slabšie sezóny aj veľké úspechy, keď sa prebojovalo do Premier League.

To je aj môj cieľ – pokúsiť sa pomôcť spoluhráčom a tomuto klubu dostať sa späť na vrchol,“ dodal účastník olympijských hier v roku 2012 v Londýne, na ktorých reprezentoval tím Veľkej Británie.

Okrem Ramseyho podpísal zmluvu v Cardiffe aj jeho sedemročný syn Sonny, ktorý si zahrá za mládežnícke tímy v tamojšej akadémii.

Ramsey dostal lukratívnu ponuku zo Saudskej Arábie, no k hviezdnym menám v tamojšej lige ako Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Roberto Firmino či N'Golo Kanté sa nepridal.

„Aaron mal skvelú kariéru, v Premier League, potom v Taliansku a Francúzsku… A teraz naspäť doma v Cardiffe. Dúfam, že aj jeho posledné roky s nami budú skvelé a dúfam, že sa nám podarí splniť naše sny,“ vyhlásil tréner Cardiffu City Erol Bulut.

Najhodnotnejší futbalisti, čo prestúpili zadarmo Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
10. Leon Goretzka (zo Schalke do Bayernu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cardiff City #Aaron Ramsey