Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za úpadok nemeckej reprezentácie môže aj Guardiola, vraví Schweinsteiger a pridáva dôvody

Bývalý nemecký futbalový stredopoliar Bastian Schweinsteiger povedal, že Pep Guardiola má svoj podiel viny na úpadku národného mužstva.

07.07.2023 11:35
Pep Guardiola Foto: ,
Pep Guardiola a Bastian Schweinsteiger na snímke z roku 2013, keď spolu pôsobili v Bayerne Mníchov.
debata (1)

V rozhovore pre britskú rozhlasovú stanicu Talksport 38-ročný Schweinsteiger vyhlásil, že Nemecko kvôli španielskemu trénerovi prišlo o svoje futbalové hodnoty.

„Keď Pep Guardiola prišiel do Bayernu Mníchov a do Nemecka, každý nadobudol pocit, že musíme hrať druh futbalu s krátkymi prihrávkami a podobne. Akosi sme strácali naše hodnoty,“ povedal Schweinsteiger vo štvrtok pre Talksport.

Schweinsteiger, ktorý po ukončení kariéry pracuje ako televízny expert, hral pod vedením Guardiolu dve sezóny v Bayerne po tom, ako niekdajší kouč FC Barcelona prišiel do Mníchova v roku 2013.

3 Gvardiol Čítajte aj Víťazi Ligy majstrov bažia po mladom Chorvátovi. Môžu z neho urobiť najdrahšieho obrancu sveta

Schweinsteiger opustil klub v roku 2015, zatiaľ čo Guardiola odišiel do Manchestru City v roku 2016.

„Myslím si, že väčšina iných krajín sa na Nemecko dívala ako na bojovníkov, ktorí dokážu behať až do konca. Naše silné stránky sa stratili počas ostatných siedmich alebo ôsmich rokov.

Zabudli sme na to a viac sme sa sústredili na to, aby sme úhľadne hrali s loptou. To je jeden z dôvodov,“ povedal Schweinsteiger o úpadku nemeckého národného mužstva od roku 2016.

Schweinsteiger bol na MS 2014 v Brazílii kľúčovou postavou mužstva vtedajšieho trénera Joachima Löwa, ktoré na šampionáte v Južnej Amerike získalo zlaté medaily.

Ilkay Gündogan Čítajte aj Guardiolov obľúbenec nechcel ľahké pristátie a zapózoval s dresom Barcelony. Padla aj definitíva o Modričovi

Nemci sa prebojovali do semifinále ME 2016 vo Francúzsku, kde v osemfinále vyradili Slovákov, ale potom na „mundialoch“ 2018 i 2022 n­epostúpili zo skupiny a na predvlaňajšom kontinentálnom šampionáte prenikli iba do osemfinále.

Pod vedením Löwovho nástupcu Hansa-Dietera Flicka nemecký tím v minulej sezóne vyhral iba tri z jedenástich duelov.

Nemecko, Kolumbia Čítajte aj Ďalší úder, futbalová veľmoc je v totálnej kríze. Pomóc, Flick nám zničí ME, píšu v Nemecku

Nemeckí fanúšikovia naposledy v júni po domácej prehre s Kolumbijčanmi (0:2) vypískali svoje mužstvo a rok predtým, čo Nemecko usporiada majstrovstvá Európy, sa dôvera v schopnosti „Die Nationalelf“ ocitla na veľmi nízkej úrovni.

Naopak, Guardiola si užíva vydarené obdobie kariéry, keďže v uplynulej sezóne 2022/2023 dosiahol s tímom Manchester City „treble“, vrátane triumfu v Lige majstrov.

Jedenástka sezóny futbalových toplíg + lavička Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Marc-André ter Stegen (Nem./FC Barcelona).
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #Bastian Schweinsteiger #nemeckí futbalisti