Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizár na zápase Slavie: Rozhodca to zabalil. Súboj viedol manažér, na čiarach futbalisti

Bizarnou situáciou sa začal nedeľný prípravný zápas futbalistov Slavie Praha s Rakówom Čenstochová (2:1) v rakúskom Welse.

03.07.2023 10:50
786784606 Foto:
Futbalisti Slavie Praha zaznamenali nevšedný prípravný zápas.
debata

Už v 10. minúte dostal stredopoliar poľského majstra Giannis Papanikolau červenú kartu za urážky rozhodcu Lina Heiducka, ktorý následne stretnutie ukončil a spolu s asistentmi odišiel z ihriska. Mužstvá sa však dohodli, že duel dohrajú v plnom počte hráčov a s novými rozhodcami.

Úlohu hlavného arbitra zaujal generálny manažér Čenstochovej Kamil Waskowski, ktorý vlastní rozhodcovskú licenciu. Na čiarach mu pomáhali hráči oboch tímov – za Slaviu David Douděra a po zmene strán Jan Sirotník.

FTA vizual2 Čítajte viac Cenou sa priblížil Košiciam, bude však o úroveň nižšie. Futbalový štadión v Prešove začali rekonštruovať. Kedy bude hotový?

Rakúsky arbiter Heiduck sa po 10 minútach dostal do ostrej slovnej výmeny s Grékom Papanikolauom. „Podľa slov rozhodcu boli urážky výrazne za hranou i napriek opakovanému upozorneniu. Aj napriek vylúčeniu chceli tímy pre kvalitu prípravného zápasu dohrať v plnom počte (tým, že nešlo o zákrok ohrozujúci hráča). Rozhodca to odmietol akceptovať, pretože bol podľa svojich slov v ohrození zdravia,“ napísal na sociálnej sieti Jakub Splavec, riaditeľ strategickej komunikácie Slavie.

Podľa neho po snahe organizátorov i zástupcov oboch tímov o pokračovanie zápasu, rozhodca aj so svojimi asistentmi odišiel a odmietol sa vrátiť na ihrisko. „Dokonca aj akokoľvek komunikovať. Preto sme pristúpili k dohode – jeden čiarový od nás, druhý za Raków. Hlavný rozhodca je licencovaný na nižšie súťaže,“ doplnil Splavec.

bero futbal Čítajte viac Lístky na Portugalsko? Ani mne ich nikto teraz nedá, vidieť Ronalda na Slovensku sa nepodarí každý deň

Po reštarte zápasu hral za Raków aj vylúčený Papanikolaou. Všetky góly padli v druhom polčase. Najprv si v 53. minúte dal vlastný Nigérijčan Muhamed Tijani, letná posila „zošívaných“.

V 64. minúte vyrovnal Mick van Buren a holandský útočník tesne pred koncom dokonal obrat českého vicemajstra. „Som rád, že aj v týchto situáciách dokážeme zachovať pokojnú hlavu a nechať zápas dohrať. Hlavne kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Zážitok na nezaplatenie,“ dodal Splavec na Twitteri.

Slováci, ktorých cena za rok najviac vzrástla Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Miroslav Káčer (DAC Dunajská Streda):...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Raków Čenstochová