Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Abramovič sľúbil, že peniaze z predaja Chelsea pošle na Ukrajinu, teraz sa však vykrúca. Tučný balík chce poslať viac na východ

Bývalý majiteľ Chelsea Roman Abramovič sľúbil poslať peniaze z predaja londýnskeho klubu obetiam vojny na Ukrajine. Časť peňazí by chcel venovať do Ruska, čo v súčasnosti nie je možné kvôli britským sankciám. Peniaze sa tak zatiaľ nedostali ani na Ukrajinu.

18.06.2023 19:26
Roman Abramovič Foto:
Roman Abramovič.
debata (12)

Roman Abramovič predal Chelsea na začiatku minulého roka, pretože vedel, že bude kvôli konfliktu na Ukrajine sankcionovaný.

Kvôli väzbám na Vladimira Putina londýnsky klub predal americkému miliardárovi Toddovi Boehlymu za 2,5 miliardy libier.

Po odpočítaní nákladov spojených s transakciou mu zostalo 2,3 miliardy libier. Tieto peniaze sľúbil ruský oligarcha darovať obetiam konfliktu na Ukrajine. Založil preto aj nadáciu.

„Nadácia bude slúžiť v prospech všetkých obetí vojny na Ukrajine. Bude zahŕňať poskytovanie potrebných finančných prostriedkov na naliehavé a okamžité potreby obetí a tiež podporu dlhodobej práce na zotavenie,“ uviedol Abramovič vo vyhlásení pri predaji klubu.

Roman Abramovič Čítajte viac Briti ho vyštvali a tak svoje peniaze rozhadzuje inde. Kde sa usadil futbalový miliardár Abramovič?

Žiadne peniaze ale zatiaľ neposlal a teraz to ale podľa denníka Daily Mail vyzerá, že sa peniaze k obetiam vojny len tak nedostanú. Miliardár totiž chce, aby šla veľká časť peňazí do Ruska, čo britská vláda aj Európska komisia odmietajú kvôli sankciám.

Peniaze tak nedostanú ani ľudia na Ukrajine, kým na to Abramovič nedá súhlas.

„Teraz dúfame, že peniaze začnú na Ukrajinu prichádzať skôr, než ku koncu roka opäť nastanú kruté zimné podmienky, ale v súčasnej dobe nemáme žiadne záruky, že sa tak stane,“ povedal Daily Mail zdroj blízky Abramovičovej nadácii.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Abramovič