Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nastúpil, vystrelil, rozhodol. Španielov poslal do finále Ligy národov striedajúci žolík

Futbalisti Španielska sa stali druhým finalistom Ligy národov. V semifinále zvíťazili nad veľkým rivalom z Talianska 2:1. O postupe rozhodol v 88. minúte útočník Joselu, ktorý do hry naskočil len tri minúty predtým.

15.06.2023 22:41 , aktualizované: 22:54
765197806 Foto:
O najtesnejšom víťazstve španielska rozhodol útočník Joselu.
debata

Španieli sa v boji o titul sa stretnú s Chorvátskom. To vyradilo domáce Holandsko 4:2 po predĺžení. Finálový duel je na programe v nedeľu 18. júna o 20.45 h, duel o bronz sa hrá v rovnaký deň o 15.00.

V repríze rovnakej fázy z roku 2021 (2:1 pre Španielsko) sa čakalo na úvodný gól len tri minúty, keď sa po chybe talianskej obrany presadil Yeremi Pino, no už o osem minút neskôr vyrovnal z penalty Ciro Immobile.

V ďalšom priebehu boli aktívnejší Španieli, ale na gól sa čakalo až do samého záveru. V 88. minúte sa dostal k odrazenej lopte tesne pred brankárom striedajúci Joselu a rozhodol.

Liga národov, Final Four 2022/2023
semifinále /Enschede/:
Španielsko – Taliansko 2:1 (1:1)
Góly: 3. Pino, 88. Joselu – 11. Immobile (z 11 m). Rozhodovali: Vinčič – Klančnik, Kovačič (všetci Slovin.), ŽK: Alba, Gavi, Morata – Immobile, Zaniolo.
Španielsko: Simon – Navas, Le Normand, Laporte, Alba – Rodri, Merino (74. Ruiz) – Rodrigo (46. Asensio), Gavi (68. Canales), Pino (74. Fati) – Morata (84. Joselu)
Taliansko: Donnarumma – Toloi, Bonucci (46. Darmian), Acerbi – Di Lorenzo, Frattesi (76. Verratti), Jorginho (61. Cristante), Barella, Spinazzola (46. Dimarco) – Immobile (60. Chiesa), Zaniolo

Úvod druhého semifinále mal rýchly spád a po jedenástich minútach bolo skóre 1:1. Španieli sa ujali vedenia už po troch, keď využili zlú rozohrávku brankára Donnarummu a chybu Bonucciho a Pino umiestnil loptu k žrdi. Z vedenia sa však tešili iba osem minút.

Zaniolova strela v pokutovom území totiž trafila ruku Le Normanda a pokutový kop bez problémov premenil Immobile – 1:1. O ďalších desať minút už mohli viesť Taliani, gól Frattesiho však neplatil pre ofsajd, čo potvrdil aj VAR. V ďalšom priebehu boli aktívnejší Španieli, na krídle podnikal nebezpečné výpady Navas a v 27. minúte mal dobrú šancu Morata, ale Donnarumma loptu vyrazil.

Rudi Garcia Čítajte viac Lobotka má v Neapole nového trénera. Viedol Ronalda a vo Francúzsku bol jednotkou

Španieli vysoko napádali a hrali s vysunutou obranu, čo sa snažili súperi využiť rýchlymi kontrami, ale do veľkých šancí sa nedostali. V závere polčasu trafil Morata v dobrej šanci iba brankára a na druhej strane Toloi minul.

Do druhého polčasu nastúpil na talianskej strane Dimarco a Darmian, na druhej Asensio. V úvode boli aktívni opäť hráči z Pyrenejského polostrova, no nevyužili dve veľké šance. Pri pokuse Merina sa vyznamenal Donnarumma a Moratova strela tesne minula tyč.

France Soccer League One Čítajte viac Mbappé sa kajal pred médiami: Nemyslel som si, že list môže niekoho zabiť

V 52. minúte skúsil akrobatické zakončenie Rodri, ale mieril nad. Taliansky tréner reagoval ďalšími dvoma striedaniami a na ihrisko sa dostali Chiesa s Cristantem. Výmena pomohla a v 65. minúte mohli ísť „azúroví“ do vedenia, ale Frattesiho strelu vytlačil brankár Simon. V ďalších minútach si ani jedno mužstvo nevypracovalo väčšie šance, no Španieli udreli v samom závere.

V 88. minúte odvrátila talianska obrana center z ľavej strany iba pred pokutové územie. Následnú strelu zblokoval jeden z bekov, no k dorážke sa dostal Joselu a rozhodol o postupe Španielska. Semifinálový duel medzi týmito súpermi sa tak skončil rovnako ako pred dvoma rokmi.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #talianski futbalisti #UEFA Liga národov