Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katarský šejk je krok od kúpy Manchestru United. V Británii už zaregistrovali jeho firmu

Manchester United je blízko k predaju konzorciu vedenému katarským šejkom Jassimom bin Hamadom Al Thanim. Britské médiá informujú, že medzi oboma stranami už prebiehajú rokovania o exkluzivite a kompletnom prevzatí klubu z rúk americkej rodiny Glazerovcov.

15.06.2023 21:27
753203417 Foto:
Novým majiteľom Manchestru United by sa malo stať konzorcium pod patronátom šejka Jassima bin Hamada Al Thaniho (vpravo). Na snímke po finále MS v Katere je so svojim bratom, katarským emirom Tamimom bin Hamadom Al Thanim.
debata

Okrem Al Thaniho, ktorý nedávno ponúkol za Manchester United najmenej päť miliárd libier (5,67 miliardy eur) prejavil o klub záujem aj britský miliardár a zakladateľ Ineosu Jim Ratcliffe.

Rodina Glazerovcov je údajne viac naklonená k ponuke katarského šejka. Hodnota Manchestru United sa odhaduje až na šesť miliárd eur, pritom Glazerovci ho kúpili v roku 2005 za 750 miliónov.

France Soccer League One Čítajte viac Mbappé sa kajal pred médiami: Nemyslel som si, že list môže niekoho zabiť

Akcie klubu po štvrtkových informáciách vyskočili až o 15 percent. Nedávno sa v médiách objavili správy, že Al Thani sľubuje masívne investície do mužstva a infraštruktúry klu­bu.

Jassim Al Thani je bratom katarského emira Tamima bin Hamada Al Thaniho. Jassim vyštudoval v Anglicku bankovníctvo a nákup chce realizovať cez spoločnosť Nine Two Foundation.

Firma Nine Two Holdings Limited bola vo štvrtok oficiálne zapísaná do obchodného registra Spojeného kráľovstva. Tamima aj Jassima bolo možné vidieť po finále MS vo futbale v Katare spoločne so šéfom FIFA Giannim Infantinom na slávnostnom odovzdávaní víťaznej trofeje.

Najlepšie futbalové kluby z krajín V4 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem rebríčku zostaveného podľa päťročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Premier League #šejk Jassim bin Hamad Al Thani