Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeckí vyšetrovatelia v súvislosti so sankcionovaným ruským oligarchom prehľadali štadión a sídlo Bayernu Mníchov

Nemeckí vyšetrovatelia vykonali niekoľko prehliadok na štadióne a v sídle tamojšieho futbalového klubu FC Bayern Mníchov.

30.04.2023 12:22
putin, usmanov Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin a podnikateľ Ališer Usmanov počas odovzdávania cien v moskovskom Kremli 26. januára 2017.
debata

Ako informoval denník Bild, dôvodom je spojenie s ruským oligarchom Ališerom Usmanovom, ktorý je podozrivý z prania špinavých peňazí a daňových únikov vo výške viac ako 500 miliónov eur.

Usmanov údajne nezákonne získal tieto finančné prostriedky v rokoch 2017 až 2022, pričom sa vyhýbal plateniu daní.

S bavorským veľkoklubom ho spája skutočnosť, že čestný prezident Bayernu Uli Hoeness sa s Usmanovom viackrát stretol pri jazere Tegernsee neďaleko Mníchova, kde Rus často dovolenkoval až do vlaňajšieho vypuknutia vojny na Ukrajine.

Neskôr sa ocitol na sankčnom zozname Európskej únie a jeho majetok v Európe bol zmrazený. Usmanov podľa Bildu v minulosti viackrát zavítal na dôležité zápasy Bayernu s VIP vstupenkami.

Ruslan Ľubarskij Čítajte viac Môj dedo bojoval po boku Rusov. Boli sme bratia, teraz si nevieme prísť na meno, vraví legenda slovenských trávnikov

V súčasnosti nie je známe, či nemecké orgány počas prehliadok zaistili nejaké dôkazy. Prokuratúra vo Frankfurte nad Mohanom pre Bild uviedla, že nevedie žiadne vyšetrovanie voči Bayernu Mníchov, zodpovedným osobám alebo členom klubu.

Zástupcovia Usmanova, ktorý bol v rokoch 2007 až 2018 akcionárom anglického Arsenalu Londýn, označili obvinenia z prania špinavých peňazí a daňových únikov za „nepodložené".

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Ališer Usmanov