Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po kariére trpel, prišiel o nohu. Zaobchádzali so mnou ako s kusom mäsa, tvrdí exhviezda Paríža St. Germain

Život po skončení kariéry sa pre neho stal nočnou morou. Bývalý útočník Paríža St. Germain, Štrasburgu či Bradfortu Bruno Rodriguez ukončil kariéru v roku 2005. No pre neznesiteľné bolesti členka podstúpil vlani amputáciu pravej nohy.

26.04.2023 07:30
Bruno Rodriguez. Foto:
Bruno Rodriguez v drese Paríža St. Germain.
debata

O zdravotných problémoch prehovoril pre anglický The Times a zdôraznil, že za amputáciu sú vinné futbalové kluby, v ktorých pôsobil. Napriek bolestiam ho nútili neustále hrať a namiesto oddychu dostával často injekcie proti bolesti.

„Keby mi povedali, že je to nebezpečné pre moje zdravie, nehral by som. Ale nie som lekár. Bol som mladý, takže som hral cez bolesť,“ povedal Rodriguez. „Malo sa so mnou zaobchádzať ako s človekom, ale zaobchádzali so mnou ako s kusom mäsa.“

Francesco Calzona Čítajte viac Ignorácia od Calzonu? Toľko času na vysvetlenie nemáme, naznačil Weiss. Pod otcom to vraj nie je vždy ľahké

Predchádzajúcim zamestnávateľom vyčíta, že nikto nemyslel na jeho život po skončení kariéry a peniaze boli pre kluby dôležitejšie, ako jeho zdravie. „Vždy išlo o to, aby si ostatní mohli dať peniaze do vlastného vrecka,“ tvrdí dnes 50-ročný bývalý futbalista.

Konkrétne mená funkcionárov a ani kluby neuviedol. Počas kariéry odohral 234 zápasov v Ligue 1 za Paríž St. Germain, Monako, Bastiu a Méty. Zmluvu mal aj s Rayo Vallecano v Španielsku či Bradford City v Anglicku.

Dušan Kuciak Čítajte viac Slovenský reprezentant dostal od poľského klubu trest. Nevhodne sa vraj správal k novinárom

Po odohratí posledného súťažného zápasu prišli pre Rodrigueza roky utrpenia. „Keď som išiel do futbalového dôchodku, mal som 33 rokov. A odvtedy trpím každý deň. Moja žena to môže potvrdiť.“

Vďaka amputácii z marca z 2022 sa pre otca dvoch detí začína nový život. Po niekoľko mesiacov trvajúcej rehabilitácii dokázal prvýkrát stáť a chodiť sám bez bolesti. „Ukázal som manželke, deťom a priateľom video, na ktorom som po prvýkrát kráčal. Bol som taký šťastný,“ dodal Rodriguez.

Futbalisti, ktorí ukončili svoj život predčasne Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Príbehy futbalistov - tak, ako pri všetkých...
debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Bruno Rodriguez #amputácia nohy