Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA odobrala majstrovstvá sveta ďalšej krajine. Izrael za tým tentoraz nie je

Peru prišlo o právo organizovať tohtoročné majstrovstvá sveta futbalistov do 17 rokov.

03.04.2023 20:27
FIFA, Zürich Foto: ,
Pohľad na sídlo FIFA v Zürichu.
debata

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v pondelok uviedla, že juhoamerická krajina nie je pripravená usporiadať šampionát. Náhradného hostiteľa zatiaľ neoznámila.

Šampionát za účasti 24 tímov sa má konať od 10. novembra do 2. decembra. FIFA uviedla, že Peru nestihne dokončiť včas infraštruktúru potrebnú k usporiadaniu turnaja.

SR Trnava futbal ME U19 do 19 o 5. miesto TTX Čítajte aj Hrozby sa naplnili. Indonézia prišla o MS, na ktorých mali hrať aj Slováci

„Už nie je dostatok času na zabezpečenie požadovaných investícií a vyriešenie všetkých záležitostí s peruánskou vládou,“ oznámila federácia v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AP.

Peru získalo právo organizovať MS v roku 2019. Šampionát hráčov do 17 rokov malo hostiť už v roku 2021, ale pre pandémiu koronavírusu turnaj odložili.

SR Trnava futbal ME U19 do 19 o 5. miesto TTX Čítajte aj Pôjdu Slováci do krajiny majstrov sveta? Infantino hľadá nové dejisko MS

Minulý týždeň prišla Indonézia o MS futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj slovenskí reprezentanti.

FIFA jej odobrala právo organizácie po tom, ako hostiteľská krajina vyjadrila nesúhlas s účasťou izraelskej reprezentácie na turnaji.

Zlí muži svetového futbalu Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ich škandalózne prešľapy plnili stránky novín a...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peru