Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takého hráča v kariére ešte nezažil - kamarátovi zlomil nohu, po Dunajskej Strede jazdil opitý. Čmelík tentoraz rozdával facky

Lukáš Čmelík bol kedysi považovaný za veľký futbalový talent. Robí však všetko preto, aby ho premrhal.

12.03.2023 10:30
627140518 Foto:
Lukáš Čmelík.
debata (3)

V sobotu dostal v zápase Olomouca a Českých Budějovíc, za ktoré hráva, červenú kartu. Súperovi dal totiž facku. Pritom na ihrisku bol iba od začiatku druhého polčasu, pred očami sa mu začervenalo ani nie o desať minút.

Čmelíkovu kariéru sprevádzajú kontroverzie. Napokon, keď bol ešte tínedžerom v Žiline, okrem futbalu sa poctivo venoval aj diskotékam a hazardným hrám. Tréner Adrián Guľa, ktorý ho v tom čase viedol, nad ním po čase zlomil palicu.

„Ten chlapec potrebuje pomoc. Jeho životospráva je na totálnej hrane, možno až za ňou. Nevie zlúčiť súkromný život s dráhou profesionálneho futbalistu. Som trpezlivý človek, dal som mu sedem či osem šancí. Zdá sa mi však, že uňho ide o nemenný stav,“ vravel tréner, ktorý dnes vedie Dunajskú Stredu.

Čmelíka v roku 2015 preradili do B-tímu, ale ani to nepomohlo. Onedlho sa sťahoval. „Od klubu neprijal opakovanú pomoc, preto mu bolo umožnené pracovať za rezervné mužstvo,“ informovala vtedy stránka žilinského klubu.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ronaldo necháva každého zamestnanca podpísať zmluvu o smrti. V kontraktoch sú šialené bizarnosti

Čmelík neskôr prestúpil do Dunajskej Stredy, kde verili, že jeho nevšedný talent pokropia živou vodou. Lenže namiesto toho sa aj na Žitnom ostrove kopili problémy. Napríklad, keď sa Čmelík rozhodol, že nasadne do svojho BMW v podnapitom stave. Písal sa rok 2020 a v jeho krvi bolo 1,5 promile.

No Čmelík mal problémy v Dunajskej Strede už predtým. Napríklad keď počas tréningu zlomil svojmu spoluhráčovi nohu. Jeho „nespútanú“ povahu si všimol aj Marco Rossi, dnešný tréner maďarskej futbalovej reprezentácie.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Šprint Neapola k nezvratnému titulu. Lobotka bol takmer 100-percentný

"Chcem pracovať len s takými hráčmi, ktorí to akceptujú a budú inteligentní na to, aby pochopili, že musia na sebe neustále pracovať. Platí to pre všetkých, vrátane Čmelíka,“ vravel vtedy pre denník Šport.

„Nebolo to iba zranenie spoluhráča, pre ktoré som ho vyradil z kádra. Tento moment bol len vyvrcholením všetkého, čo sa dialo počas sezóny. Takého hráča som vo svojej trénerskej kariére ešte nezažil,“ doplnil Rossi.

Čmelík toho skúsil už mnoho. Hral aj v Poľsku, Švajčiarsku, v Česku je od novembra 2020, kde najprv hájil farby Karvinej. Teraz má 26 rokov, bojuje o miesto v zostave Budějovíc, ale zdá sa, že sa stále nepoučil.

Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #České Budějovice #Lukáš Čmelík #česká futbalová liga