Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korupcia, falšovanie, sprenevera. Barcelone hrozí vylúčenie z Ligy majstrov

Španielska prokuratúra obvinila v piatok futbalový klub FC Barcelona z korupcie, sprenevery a falšovania dokumentov. Žaloba je namierená na samotný klub ako aj na funkcionárov v čele s bývalými prezidentami Josepom Mariom Bartomeuom a Sandrom Rosellom.

11.03.2023 07:00
731024538 Foto:
Po finančných sa FC Barcelona zmieta aj v korupčných problémoch.
debata

Aktuálny líder španielskej najvyššej súťaže čelí obvineniam kvôli možnému ovplyvňovaniu zápasov medzi rokmi 2016 až 2018.

Kauza sa týka podozrivých platieb vo výške 6,5 milióna eur. Tie minulých rokoch katalánsky veľkoklub poukázal na konto spoločnosti niekdajšieho rozhodcu Enriqueza Negreiru. Súčasný prezident Barcelony Joan Laporta obvinenia odmieta.

Milan Škriniar Čítajte viac Hráčske zemetrasenie v Paríži. Kto majú byť noví spoluhráči Škriniara?

Už v priebehu februára predseda španielskej La Ligy Javier Tebas vylúčil, že by Barcelone hrozil trest na športovom poli. Aj keby bol klub vinný, prípady staršie ako tri roky sú podľa pravidiel súťaže premlčané.

No iné pravidlá má Európska futbalová únia (UEFA). Podľa Marcy posledné kroky prokuratúry vážne ohrozujú pôsobenie klubu v európskych pohárových súťažiach v nasledujúcej sezóne.

Bez ohľadu na výsledky vyšetrovania či súdneho procesu by UEFA mohla uvážiť, či nebola v tomto prípade poškodená povesť Ligy majstrov už len prítomnosťou FC Barcelona v nej.

Filip Lichý a Wouter Burger Čítajte viac Potešil trénera Weissa: Mladý Slovák nahradil gruzínske eso a nesklamal

Pravidlá Ligy majstrov, Európskej ligy a Konferenčnej ligy stanovujú, že o dobrej povesti účastníkov súťaží nemôže nikto pochybovať. A práve takéto obvinenia sú v priamom rozpore so spomínanými pravidlami.

Podľa Marcy UEFA pred niekoľkými dňami požiadala o informácie o tom, čo sa dialo v barcelonskom klube v čase, keď prebiehalo ešte len vyšetrovanie.

Michaela Gargano, sestra Mareka Hamšíka Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík odohral s Walterom Garganom v...
debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #futbal #fc barcelona #la liga #Javier Tebas