Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA rozladila Daliča a odmietol hlasovať. Alaba po nechutných útokoch vysvetľoval, prečo vybral Messiho

Rakúsky obranca David Alaba zo španielskeho futbalového klubu Real Madrid v súvislosti s hlasovaním vo výročnej ankete o najlepšieho futbalistu podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) čelil na sociálnych sieťach napádaniu, keďže na prvú priečku dal Argentínčana Lionela Messiho.

28.02.2023 18:30
Zlatko Dalič Foto: ,
Tréner Chorvátska Zlatko Dalič (v strede) so svojimi zverencami na MS v Katare.
debata

Kouč chorvátskej reprezentácie Zlatko Dalič zase obvinil FIFA z nedostatku úcty a odmietol hlasovať.

Na slávnostnom galavečere vyhlásili za najlepšieho futbalistu vlaňajška Messiho, v užšom výbere okrem neho boli aj Francúzi Kylian Mbappé a Karim Benzema.

Messi v roku 2022 dotiahol reprezentantov Argentíny k titulu svetových šampiónov, Mbappé bol najlepším strelcom MS 2022 a s Francúzmi získal striebro.

Lionel Messi Čítajte viac Čudné hlasovanie trénera Slovákov. Messiho ani Mbappého si vôbec nevšimol

Benzema zase s Realom Madrid získal titul v španielskej La Lige aj v Lige majstrov. V ankete hlasovali tréneri a kapitáni reprezentácií, zástupcovia médií aj futbaloví fanúšikovia.

Organizátori ankety tradične zverejnili hlasovanie jednotlivých osôb a niektoré z nich teraz čelia útokom. Alaba ako kapitán rakúskeho národného tímu vybral na prvú priečku Messiho, ktorý v minulosti hral dlhé roky v FC Barcelona.

A to je úhlavný rival súčasného Alabovho zamestnávateľa Realu Madrid. Rakúšan až na druhú priečku zaradil klubového spoluhráča Benzemu. Výber rakúskeho obrancu nezniesli fanúšikovia „bieleho baletu“ a na sociálnych sieťach čelil spŕške nechutných útokov.

David Alaba  v drese Realu Madrid. Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
1. David Alaba David Alaba v drese Realu Madrid.

„Nešlo o môj osobný výber, ale voľbu celého národného tímu Rakúska. V kabíne sme hlasovali a také vzišlo poradie. Každý vie, najmä však Karim, ako veľmi obdivujem jeho výkony. Často hovorím, že pre mňa je práve on najlepší útočník na svete,“ reagoval David Alaba.

Kormidelník Chorvátov Dalič neodovzdal svoj hlas ako formu protestu proti tomu, že podľa neho hráči chorvátskej reprezentácie a ani on sám nedostávajú dostatok rešpektu. Chorváti na vlaňajších MS vyradili Brazílčanov a napokon získali bronz.

FIFA, galavečer Čítajte viac Opäť ste znevážili Ronalda, schytala FIFA. Rozruch spôsobil aj Benzemov odkaz

„Som sklamaný z postoja FIFA k chorvátskemu národnému tímu, pretože pevne trvám na tom, že na základe všetkého, čo sme ako národný tím dosiahli, si zaslúžime väčší rešpekt od hlavného riadiaceho orgánu svetového futbalu ako sme dostali,“ uviedol Dalič prostredníctvom vyhlásenia Chorvátskeho futbalového zväzu.

"Naozaj v najlepšej jedenástke sveta nebolo miesto pre Matea Kovačiča, aj keď vlani vyhral MS klubov a odohral skvelé majstrovstvá sveta v Katare? Kde je meno Joška Gvardiola?

A nezaslúžil si Dominik Livakovič byť jedným z piatich finalistov pre najlepšieho mužského brankára FIFA po tom všetkom, čo dokázal v Katare?

Po zvážení všetkých vyššie uvedených skutočností som sa rozhodol nezúčastniť sa na hlasovaní o tohtoročných cenách," doplnil Dalič a ako nedostatok rešpektu voči Chorvátom označil aj kvalitu rozhodovania v zápasoch jeho tímu na svetovom šampionáte.

Futbalisti a ich polovičky v gala. Slávnosť FIFA Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
 Holandský obranca Virgil van Dijk pózuje s...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Lionel Messi #FIFA The Best #David Alaba