Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dlhy má voči štátu, bankám aj spoluhráčom. Čech je v miliónových problémoch

Do veľkých finančných problémov sa dostal bývalý český futbalový reprezentant Adam Hloušek. 34-ročný obranca Zlína na seba podal insolvenčný návrh, keďže jeho dlhy presiahli 20 miliónov českých korún.

27.02.2023 16:22
665475770 Foto:
Adam Hloušek v drese Zlína.
debata (2)

Ako informoval iSport.cz najväčším veriteľom osemnásobného reprezentanta je obranca Sparty Praha Ondřej Čelůstka s pohľadávkou presahujúcou 7,6 milióna korún.

Hloušek sa mužstvo Zlína naposledy nastúpil na zápas vlani v septembri, potom sa zotavoval zo zranenia. Moravský klub mu pozastavil zmluvu. Tréner tímu Pavel Vrba priznal, že netuší, kde sa niekdajší veľký talent českého futbalu práve nachádza.

Xavi Hernandez Čítajte viac Lewandowski sa zranil, nestihne El Clásico. Tréner Xavi sa ospravedlnil

„Neviem, či je na maródke, alebo niekde v Brazílii na pláži. Videl som ho na začiatku zimnej prípravy a potom sa stratil. Odvtedy ho niekto hľadá. Neviem kto, ja to nie som,“ uviedol Vrba po sobotňajšom ligovom zápase so Spartou Praha (2:3).

Podľa verejne prístupného insolvenčného návrhu má Hloušek pohľadávky aj u ďalších futbalistov. Fínskemu stredopoliarovi Kasperovi Hämäläinenovi, bývalému spoluhráčovi z Legie Varšava, dlží 224-tisíc eur a útočníkovi Tomášovi Necidovi z Bohamiansu 332-tisíc korún. Menšie čiastky si požičal aj od Tomáša Smoly alebo Michala Bezpalca.

Plyšáci v Istanbule Čítajte viac Medvedíky lietali z tribún. Dojímavé scény v Turecku, krásne gesto divákov

Hloušek si už dlhšiu dobu neplatil ani poistenie, vyše 800-tisíc korún dlží finančnému úradu na daniach, pohľadávky má aj v českých a poľských bankách a ďalších inštitúciách. Zlín podľa návrhu vyplácal obrancovi do vlaňajšieho septembra 96 800 korún mesačne, odvtedy ale dostáva iba 12-tisíc.

Hloušek pred pôsobením v Zlíne hrával v Jablonci, Slavii a Plzni. V Nemecku si obliekol dresy Kaiserslauternu, Norimbergu a Stuttgartu a v Poľsku hral za Legiu Varšava. Jeho kariéru ovplyvnili časté zranenia.

Futbalové rekordy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Úchvatné rekordy vo futbale. Aké maximá držia...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #Adam Hloušek