Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

U susedov oplakávajú smrť futbalového exreprezentanta. Jeho dcéra sa o tragédii dozvedela z facebooku

U južných susedov zavládol veľký smútok. Vo veku 47 rokov zomrel Miklós Lendvai, 23-násobný futbalový reprezentant. Našli ho mŕtveho v jeho byte.

23.02.2023 06:47
Miklós Lendvai Foto:
Miklós Lendvai (vpravo) v reprezentačnom drese Maďarska v novembri 2003.
debata

Ako píše portál origo.hu, nekompromisný stredopoliar upútal začiatkom 90. rokov v drese Zalaegerszegu, odkiaľ v lete 1996 prestúpil do Bordeaux. Vo francúzskom tíme sa stal spoluhráčom Zinedina Zidana, no nedokázal sa presadiť a po roku zamieril do švajčiarskeho Lugana.

V lete 1998 sa vrátil do Maďarska a stal sa hráčom Ferencvárosu, no po roku sa vrátil do zahraničia, tentoraz do belgického Verbr Geel. V spomínanej krajine hrával aj za Beerschot a Charleroi, v lete 2004 pokračoval v kariére v cyperskom AEL Limassol.

Do rodnej krajiny sa vrátil v júli 2005, obliekal dres Győru a opäť aj Zalaegerszegu. Kariéru ukončil v januári 2008 zo zdravotných a z rodinných dôvodov.

S reprezentačnou kariérou sa rozlúčil o štyri roky skôr, posledný zápas v národnom tíme odohral proti Rumunsku, keď Maďarov viedol legendárny Nemec Lothar Matthäus. Pracoval aj ako tréner v nižších súťažiach.

V rozhovore z roku 2021 pre Nemzeti Sport uviedol, že hľadal nové ciele čo najďalej od futbalu, a začal pracovať v stavebnej firme svojho svokra.

Účastník olympijského turnaja v Atlante 1996 vychovával s partnerkou päť detí a často zdôrazňoval dôležitosť rodiny.

„Futbal ma stál veľa energie, peňazí i času a neoplatilo sa mi to. Nevytvoril som si finančné zabezpečenie pre seba a rodinu preto, aby som potom ledva videl svoje deti a týždeň čo týždeň chodil na zápasy. Toto nie je moja cesta. Cítil som, že potrebujem zmenu,“ priznal pre uvedený zdroj.

debata chyba
Viac na túto tému: #Miklós Lendvai