Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia u bývalého reprezentanta. Šestákovi pred Vianocami zhorel dom

Požiar zrubovej chaty v katastri obce Demjata v okrese Prešov spôsobil škody za približne pol milióna eur. Informovala o tom Miroslava Knišová z vnútorného oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove s tým, že oheň zachvátil stavbu krátko po polnoci vo štvrtok, nikto sa pri požiari nezranil.

15.12.2022 11:02
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták (vpravo) na snímke z mája 2017.
debata

Podľa TV Markíza ide o dom bývalého slovenského futbalového reprezentanta Stanislava Šestáka, ktorý býva v spomínanej obci.

"Na mieste udalosti zasahovalo deväť príslušníkov z hasičských staníc Raslavice, Bardejov a Prešov s piatimi kusmi hasičskej techniky, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Demjata s jedným kusom techniky.

Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o požiar dvojpodlažného dreveného zrubového domu s rozmerom približne 15 krát 15 metrov, ktorý sa nachádzal už v treťom štádiu horenia," uviedla Knišová.

Stanislav Šesták na archívnej snímke. Foto: TASR, Michal Svítok
Stanislav Šesták. Stanislav Šesták na archívnej snímke.

Dodala, že zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite začali s hasiacimi prácami.

Požiar sa im podarilo v priebehu dvoch hodín lokalizovať, následne postupne rozoberali konštrukcie objektu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich.

„Požiar bol zlikvidovaný krátko po štvrtej hodine. Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje,“ doplnila Knišová.

SR TK futbal Tatran Prešov mesto vedenie POX Čítajte aj Hlavným akcionárom Tatrana Prešov sa stalo mesto, šéfom Micheľ

Na miesto udalosti vyslali aj expertíznu skupinu z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania.

„Následkom udalosti vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 500 000 eur,“ uzavrela Knišová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták