Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalom zarábal asi málo. Uruguajský talent skončil pre zbraň v base

Hráč talianskeho Sassuola Nicolas Schiappacasse si odskočil do Uruguaja dohodnúť svoj možný návrat do Peňarolu Montevideo. Namiesto toho ho odsúdili za obchodovanie so zbraňami.

09.04.2022 12:30
Nicolas Schiappacasse. Foto:
Nicolas Schiappacasse.
debata

Schiappacaseho odsúdili tento týždeň na 14 mesiacov väzenia. Čo sa vlastne stalo? Futbalista v januári odletel z Talianska do Uruguaja, aby sa dohodol na polročnom hosťovaní v domácom klube Peňarol Montevideo.

Koncom januára spolu s tromi priateľmi cestoval na súboj uruguajskej ligy. Skupinu kontrolovala policajná hliadka, ktorá našla v lone futbalistu zbraň. „Bolo zrejmé, že obchoduje so zbraňami. Kupuje ich a požičiava,“ uviedol krátko po zatknutí prokurátor.

Mario Balotelli. Čítajte viac Problémový Balotelli: Vždy si na mňa spomenú, keď Taliansko prehrá

Dva a pol mesiaca od svojho zatknutia strávil Schiappacase vo väznici neďaleko uruguajského hlavného mesta Montevideo. Okrem toho si bude môcť odsedieť šesť mesiacov zo zostávajúceho trestu v domácom väzení.

Bude však musieť pravidelne chodiť na verejnoprospešné práce a musí sa pravidelne hlásiť na miestnej polícii. Má dovolené trénovať s mužstvom z tretej ligy, ale inak musí zostať doma.

Schiappacasse sa pripojil k mládežníckemu tímu Atletica Madrid v roku 2016. Po rôznych hosťovaniach sa v októbri 2020 presunul do Sassuola v talianskej Serie A. Prešiel aj všetkými mládežníckymi reprezentáciami Uruguaja a s 21 gólmi je historicky najlepším kanonierom národného tímu do 20 rokov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Uruguaj