Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď si Messi zahral s Maradonom. Bolo to kúzelné, rozplýval sa web a pridal dôkaz

Patria medzi najlepších futbalistov všetkých čias. Fanúšikovia i experti ich často porovnávajú. Vedeli ste však, že Diego Maradona a Lionel Messi si spolu zahrali?

26.12.2021 11:43
Diego Maradona, Lionel Messi Foto:
Diego Maradona a Lionel Messi v jednom z charitatívnych zápasov v decembri 2005.
debata (1)

Dokonca nie raz, no najčastejšie sa spomína charitatívny zápas v roku 2005.

Populárna stránka Sportbible.com pred niekoľkými dňami oprášila video a pozadie duelu, v ktorom mal Messi len 18 rokov, no už stihol prispieť k zisku titulu Barcelony v La Lige.

Supertalenovaný mladík si už vtedy vyslúžil miesto v zostave tímu argentínskych All Stars…

Lionel Messi Čítajte viac Guardiola sa chytal za hlavu. Messi strelil najkrajší gól skupinovej fázy LM

V stretnutí sa predstavili aj hráči ako Sergio Agüero, Diego Simeone či Juan Sebastian Verón, no tribúny aplaudovali predovšetkým dvom desiatkam (aj keď Messi nastúpil s jedenástkou). Na doplnenie, Maradona mal 45 rokov.

Zo zostrihu spoločných akcií je jasné, že aj keď zo začiatku na ihrisku spoznávali, chémia medzi nimi začala postupne fungovať.

„A bolo to kúzelné. Je to obzvlášť pôsobivé, keď si uvedomíte, že jeden z nich mal svoje najlepšie roky dávno za sebou a druhý niekoľko rokov pred sebou,“ napísal web.

Neskôr sa stretli na trávniku aj v ďalších exhibíciách, naposledy v roku 2006. V rokoch 2008 – 2010 bol Messi zverencom Maradonu v argentínskej reprezentácii.

Diego Maradona Čítajte viac Diego sa Angličanom pomstil za Malvíny. To sa nikomu nepodarí

O „božskom Diegovi“ neraz povedal, že je jeho vzorom a považuje ho za najlepšieho futbalistu.

„Aj keby som hral milión rokov, ani by som sa k nemu nepriblížil. Niežeby som to nechcel. On je však najväčší hráč, aký tu kedy bol,“ venoval mu Messi povzbudivé slová vlani na jeseň po tom, ako Maradona podstúpil operáciu mozgu. O niekoľko týždňov zomrel na následky zlyhania srdca.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Diego Maradona