Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Afričania kvôli Slovákovi prelomili transferovú klauzulu

Nie sú to ani dve sezóny, čo sa slovenský reprezentačný útočník Pavol Šafranko sťahoval z Dánska do rumunského OSK Sepsi. Rodák zo Stropkova odohral navyše na Balkáne iba 15 zápasov, strelil šesť gólov a možno sa bude čoskoro sťahovať.

20.02.2021 09:32
Pavol Šafranko Foto: ,
Pavol Šafranko (vpravo) v reprezentačnom drese.
debata (1)

O vysokého forwarda sa v uplynulých dňoch zaujímal Mamelodi Sundows, slávny juhoafrický klub. Do Rumunaska dokonca poslal ponuku v hodnote 700-tisíc eur. Práve túto sumu má zakotvenú v zmluve – ktorýkoľvek klub ho môže za tieto peniaze zo Sepsi vykúpiť.

Rumuni však Šafranka presvedčili, aby nikam neodchádzal.

„Na Pavla som dostal ponuku z Južnej Afriky. Náš šéf sa však porozprával s hráčom a ten ponuku odmoetol,“ vyhlásil Attila Hadnagy, generálny riaditeľ klubu, pre Gazeta Sportulor.

„Našou prioritou je play off. Šafranko to chápe a my sme šťastní. Povedali sme mu, že v lete ho necháme odísť,“ dodal funkcionár.

Prestup za 700-tisíc eur by bol pre klub, ktorý vznikol v roku 2011, rekordným. Má to však jeden malý háčik – 45 percent zo sumy by putovalo do dánskeho Aalborgu, kde Šafranko predtým pôsobil. Do Sepsi prestúpil v Auguste 2019.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Šafranko