Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Afričania kvôli Slovákovi prelomili transferovú klauzulu

Nie sú to ani dve sezóny, čo sa slovenský reprezentačný útočník Pavol Šafranko sťahoval z Dánska do rumunského OSK Sepsi. Rodák zo Stropkova odohral navyše na Balkáne iba 15 zápasov, strelil šesť gólov a možno sa bude čoskoro sťahovať.

20.02.2021 09:32
Pavol Šafranko Foto: ,
Pavol Šafranko (vpravo) v reprezentačnom drese.
debata (1)

O vysokého forwarda sa v uplynulých dňoch zaujímal Mamelodi Sundows, slávny juhoafrický klub. Do Rumunaska dokonca poslal ponuku v hodnote 700-tisíc eur. Práve túto sumu má zakotvenú v zmluve – ktorýkoľvek klub ho môže za tieto peniaze zo Sepsi vykúpiť.

Rumuni však Šafranka presvedčili, aby nikam neodchádzal.

„Na Pavla som dostal ponuku z Južnej Afriky. Náš šéf sa však porozprával s hráčom a ten ponuku odmoetol,“ vyhlásil Attila Hadnagy, generálny riaditeľ klubu, pre Gazeta Sportulor.

„Našou prioritou je play off. Šafranko to chápe a my sme šťastní. Povedali sme mu, že v lete ho necháme odísť,“ dodal funkcionár.

Prestup za 700-tisíc eur by bol pre klub, ktorý vznikol v roku 2011, rekordným. Má to však jeden malý háčik – 45 percent zo sumy by putovalo do dánskeho Aalborgu, kde Šafranko predtým pôsobil. Do Sepsi prestúpil v Auguste 2019.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Šafranko