Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Európski majstri sa držia. Až na Trenčín a Leicester

Európski majstri v najkvalitnejších a niektorých vybraných európskych ligách sa vo svojich súťažiach držia dobre.

12.12.2016 17:00
AS Trenčín, oslavy, Foto: ,
Hráči a realizačný tím AS Trenčín sa tešia z titulu.
debata

Väčšine z nich patrí prvé či druhé miesto a takmer všetci majú stále šancu obhájiť titul. Výnimku tvorí len anglický šampión Leicester City a slovenský AS Trenčín, ktorí titul na budúci rok už určite nezískajú.

Leicester bol obrovským prekvapením minulej sezóny a pokles jeho výkonnosti mnohí očakávali. Jeho pád je však až príliš výrazný. Anglickému obhajcovi sa nedarí a hoci v uplynulom kole konečne opäť vyhral (zdolal Manchester City 4:2), aktuálne mu patrí 14. priečka medzi dvadsiatimi účastníkmi. Ak si v ďalšom priebehu nezlepší svoje postavenie v tabuľke, čaká ho na jar boj o záchranu.

V zložitej situácii sa ocitol aj slovenský majster AS Trenčín. Ten v doterajšom priebehu súťaže prehral už deväťkrát a bude zimovať na 7. mieste. V záverečnom jesennom kole vybojoval aspoň bod v Trnave, pred týmto stretnutím bol v tabuľke ešte o jedno miesto nižšie. Trenčania dosiahli najhorší výsledok v jesennej časti od svojho návratu do ligy (podobný ako hneď prvú jeseň po postupe v roku 2011, vtedy však tímy odohrali len 18 kôl). V porovnaní s minulým rokom sú štatistiky hrozivé: Trenčania teraz vybojovali v rovnakom počte stretnutí o 26 (!) bodov menej, strelili o 18 gólov menej a inkasovali o 19 gólov viac.

„Samozrejme, po jeseni nemôžeme byť spokojní,“ hodnotil trenčiansky tréner Martin Ševela. „Máme málo bodov a chceli sme streliť aj viac gólov. Z tímu odišlo viacero kvalitných i skúsených hráčov, ktorí brali v kritických momentoch na seba zodpovednosť. Nepodarilo sa nám ich nahradiť. V ofenzíve sa to týka najmä Bera a Van Kessela, ktorí dávali góly, boli to kľúčoví hráči, chýbala nám ich efektivita. Potom trpela aj defenzíva, priveľa sme inkasovali.“

Futbalisti Leicestru sa tešia z majstrovskej... Foto: Reuters, Martin Medňanský
Leicester, trofej, radosť Futbalisti Leicestru sa tešia z majstrovskej trofeje.

Ševela sa po takmer každom zápase sťažoval na malú efektivitu mužstva, aj keď sa dostalo do šancí, nevyužívalo ich. To, samozrejme, súvisí s kvalitou hráčov a celkovo slabšou hrou majstra. Trenčania by sa radi na jar posunuli v tabuľke vyššie. Chcú podniknúť v zime potrebné kroky, aby zvýšili silu tímu a odstránili jesenné nedostatky.

„Čakajú nás rozhovory s vedením klubu. S niektorými hráčmi sa asi rozlúčime. Podpísali sme už zmluvy s troma futbalistami z Nigérie. Zatiaľ nechcem hovoriť o posilách, lebo majú len osemnásť rokov. Dostanú šancu v príprave i zápasoch a uvidíme, ako sa chytia,“ naznačil trenčiansky kouč.

Ako sú na tom majstri vo vybraných ligách

Anglicko Leicester 14. miesto 15 kôl 16 b.
Španielsko Barcelona 2. miesto 15 kôl 31 b.
Nemecko Bayern 1. miesto 14 kôl 33 b.
Taliansko Juventus 1. miesto 16 kôl 39 b.
Francúzsko Paríž SG 3. miesto 17 kôl 36 b.
Holandsko Eindhoven 3. miesto 16 kôl 33 b.
Belgicko Club Bruggy 2. miesto 18 kôl 34 b.
Portugalsko Benfica 1. miesto 13 kôl 32 b.
Rusko CSKA Moskva 3. miesto 17 kôl 32 b.
Turecko Besiktas 2. miesto 14 kôl 32 b.
Švajčiarsko Bazilej 1. miesto 18 kôl 47 b.
Grécko Olympiakos 1. miesto 10 kôl 25 b.
Chorvátsko Záhreb 2. miesto 19 kôl 43 b.
Ukrajina Kyjev 2. miesto 17 kôl 37 b.
Slovinsko Ľubľana 2. miesto 19 kôl 43 b.
Poľsko Legia 3. miesto 19 kôl 32 b.
Rakúsko Salzburg 2. miesto 19 kôl 37 b.
Maďarsko Ferencváros 4. miesto 19 kôl 30 b.
Česko Plzeň 1. miesto 15 kôl 36 b.
Slovensko Trenčín 7. miesto 19 kôl 22 b.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #AS Trenčín #Liecester City