Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drobčí ako Messi. Francúzi ťahajú nový tromf

Po prvý raz sa vracajú na miesto činu. Na trávnik, ktorý ich mal pred tromi mesiacmi pozlátiť. Napokon ho však pokropili nielen potom, ale i slzami.

07.10.2016 09:00
Nabil Fekir Foto:
Nabil Fekir uniká dvom obrancom Sevilly.
debata

Chýbalo málo. Posledný krok. Jediné víťazstvo. Naň však futbalisti Francúzska vo finále európskeho šampionátu nedosiahli. Na Stade de France sa tak museli chtiac-nechtiac dívať na scény, počas ktorých si ich portugalskí súperi podávali z rúk do rúk trofej pre nového šampióna.

Už dnes večer sa na slávny parížsky štadión zverenci Didiera Deschampsa vrátia. Aby zviedli ďalšiu bitku v kvalifikácii majstrovstiev sveta 2018. Ich súperom bude Bulharsko.

„Nič iné ako víťazstvo neberieme. Uvedomujeme si, že sme v pozícii favorita. Máme dostatok skúsených a kvalitných hráčov na to, aby sme uspeli,“ hovorí pred úvodným výkopom odhodlane domáci tréner.

Jeho mužstvo nevstúpilo do kvalifikácie najšťastnejšie. Z Bieloruska si priviezlo iba bod – za bezgólovú remízu. Na presný zásah tak čaká jeden z gigantov svetového futbalu v súťažných zápasoch už 180 minút. Na absenciu zraneného Oliviera Girouda sa pritom Deschamps vyhovárať nemôže.

V jeho nominácii je i tak dostatok veľkých ofenzívnych mien. Na čele s Antoinom Griezmannom, Kevinom Gameirom (obaja Atlético Madrid), Kinglseyom Comanom (Bayern Mníchov) či Anthonym Martialom (Manchester United).

Navyše, pred zápasom s Bulharskom vytiahol majster sveta z roku 1998 aj nový tromf. Jeho meno znie Nabil Fekir. Má 23 rokov, oblieka si dres Lyonu a mnohí experti mu predpovedajú veľkú budúcnosť.

Pozrite si, čo dokáže Nabil Fekir.

„Jeho technická vybavenosť je ohromná. Keď ide s loptou na nohe do súboja jedného na jedného, pripomína tak trochu Lionela Messiho. Pri behu robí nesmierne malé kroky, vďaka čomu si dokáže poradiť aj s tými najlepšími obrancami sveta,“ chváli svojho spoluhráča skúsený zadák Laurent Koscielny.

Fekir sa pritom nepohybuje vo veľkom futbale dlho. Ešte aj pred dvomi rokmi balansoval na hrane medzi A a B-tímom Lyonu. V predminulej sezóne však nastrieľal trinásť ligových gólov a vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča francúzskej ligy. Po prvý raz si ho vtedy všimol aj Deschamps.

„Má obrovský potenciál. Cítim, že nášmu tímu môže priniesť niečo nové, nevšedné. Je schopný skórovať kedykoľvek a z akejkoľvek pozície,“ hovorí o svojom zverencovi tréner národného tímu.

Príležitosť mu dal už vlani – v piatich zápasoch. Fekir mal dokonca šancu, že by bol súčasťou kádra aj na domácich majstrovstvách Európy. Počas prípravného zápasu s Portugalskom mu však praskli väzy v pravom kolene a šesť mesiacov sa na súťažných trávnikoch neobjavil.

Francúzsky Messi je však späť. A pripravený znovu strašiť súperových obrancov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #kvalifikácia MS 2018 #Nabil Fekir