Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V pohári sa obhajca Trenčín predstaví v Košiciach

Po niekoľkých mesiacoch čaká košických futbalistov opäť ostrá súťažná previerka s tímom najvyššej súťaže. V Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe čaká v stredu zaujímavá konfrontácia dvoch najvyšších slovenských líg.

15.03.2016 07:00
AS Trenčín, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trenčína.
debata (1)

Aktuálny líder druhej ligy VSS Košice privíta na svojom trávniku vedúci tím najvyššej súťaže a zároveň aj obhajcu trofeje AS Trenčín.

Košičania opustili vlani prvú ligu zo šiesteho miesta, potopilo ich nesplnenie niektorých podmienok licenčného systému. Teraz vedú východnú skupinu druhej ligy a majú už istú účasť v nadstavbovej časti, v ktorej budú bojovať o návrat medzi elitu.

Suverénne postavenie na druholigovom čele si pokazili uplynulú sobotu v Liptovskom Mikuláši, kde inkasovali po prestávke tri góly v rozpätí jedenástich minút. Utrpeli prvú prehru od minuloročného septembra (po desiatich zápasoch). Navyše štvrťhodinu pred koncom stretnutia na Liptove stratili Košičania brankára Kella, ktorý videl červenú kartu.

VSS sú iba jediným zástupcom nižšej súťaže vo štvrťfinále pohára, ktoré je na programe v utorok a v stredu. Ďalších sedem tímov je z najvyššej súťaže. Nechýba medzi nimi ani druhý vlaňajší finalista Senica, ktorý v utorok privíta bratislavský Slovan. Favoritmi sú síce hostia, ale Seničania vedia, že do pohárovej Európy, kde donedávna takmer pravidelne nastupovali, sa z ligy už nedostanú. Jedinou šancou je cesta cez pohár.

Už na prahu jari tréner Dušan Vrťo zdôrazňoval, že sa pokúsia ju využiť, radi by zopakovali úspech z minulého roka. „Sme si vedomí sily a ambícií Slovana, ale teší nás, že hráme v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi a spravíme maximum, aby sme sa dostali v pohári čo najďalej,“ zdôraznil Vrťo.

Vysoké ambície si kládli v pohári aj súperi, z ktorých jeden sa v utorok so súťažou určite rozlúči. Žilina hostí Dunajskú Stredu a pokúsi sa prerušiť sériu nepríjemných prehier. DAC má však v tomto ročníku soŽilinčanmi lepšiu ligovú bilanciu – na domácej pôde vyhral 1:0 a v Žiline vybojoval bod, keď od začiatku zápasu viedol, v závere zachraňoval remízu Jelič.

Štvrťfinálový pohárový program otvoria v utorok v Zlatých Moravciach, ktorým žreb prisúdil Ružomberok. Ani jeden z týchto tímov pred rokom v najúspešnejšej osmičke mužstiev nebol. Pred dvoma týždňami na seba títo súperi narazili v lige a Ružomberok si odviezol zo Zlatých Moraviec všetky tri body po víťazstve 2:0.

Program štvrťfinále
Utorok 17.00 Zlaté Moravce – Ružomberok, 17.30 Senica – Slovan Bratislava, 18.00 Žilina – Dunajská Streda, Streda 14.00 VSS Košice – Trenčín.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #VSS Košice