Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Raúl skončil, rozlúčil sa ziskom titulu

Kariéra španielskeho futbalového velikána Raúla Gonzáleza Blanca sa definitívne skončila.

16.11.2015 13:00
Real Raúl Foto: ,
Raúl pri lúčení sa s fanúšikmi Realu.
debata

Nedeľňajšie rozlúčkové súťažné vystúpenie v kariére prinieslo 38-ročnej legende oslavu titulu. V drese klubu New York Cosmos sa podieľal na celkovom triumfe v North American Soccer League (NASL). Mužstvo z „veľkého jablka“ si vo finále play-off na James M. Shuart Stadium v Hempsteade poradilo s tímom Ottawa Fury 3:2 vďaka hetriku 29-ročného argentínskeho útočníka Gastóna Cellerina. Slávny Španiel odohral celý duel, raz asistoval, získal svoju 22. trofej. V hľadisku boli napríklad aj Carmelo Anthony či Alessandro Nesta.

„Som šťastný a zároveň aj trochu smutný. Teraz otváram nové kapitoly. Dnes som hral naposledy a som veľmi hrdý na všetko, čo sa mi podarilo dosiahnuť,“ povedal podľa The Guardian otec štyroch synov a jednej dcérky Raúl, ktorý už na prahu nadstavbovej fázy NASL vyhlásil: „Pred dvoma mesiacmi som si to vyhodnotil tak, že skončím. Mal som zmluvu ešte na jeden rok, ale vycítil som, že nastal čas pre nové životné projekty. Zároveň sa chcem viac venovať rodine.“

Bývalý kapitán Realu Raúl González. Foto: SITA
Raúl González Bývalý kapitán Realu Raúl González.

Madridský rodák Raúl v rokoch 1994 – 2010 bol neodmysliteľnou súčasťou Realu zo španielskej metropoly, s ktorým dobyl šesť ligových primátov, štyrikrát triumfoval v národnom superpohári a trikrát zdvihol nad hlavu trofej z Ligy majstrov. Hrával aj za nemecký klub Schalke 04 Gelsenkirchen a katarský Al-Sadd. Za španielsku reprezentáciu nastúpil v 102 stretnutiach, zaznamenal 44 gólov. Dovedna ich počas aktívnej činnosti nasúkal 448 vrátane deviatich v tridsiatich zápasoch tejto sezóny NASL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Raúl González #New York Cosmos