Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priskin: Bolo by fantastické zahrať si so Slovenskom na ME

Tamás Priskin má slovenský pôvod, narodil sa v Komárne, ale je stabilným členom maďarskej futbalovej reprezentácie.

27.10.2015 08:00
Tamás Priskin Foto: ,
Tamás Priskin.
debata

Dvadsaťdeväťročný útočník si zahral v najvyšších súťažiach v šiestich krajinách, najdlhšiu časť kariéry strávil zatiaľ v Anglicku. V lete prestúpil do bratislavského Slovana. V sobotňajšom ligovom súboji s dunajskostredským DAC naskočil z lavičky až v druhom polčase na posledných dvadsať minút.

Nehrávate pravidelne v základnej zostave Slovana. Ako vnímate túto skutočnosť?
Teraz som síce v základnej jedenástke nenastúpil, ale napríklad v pohárovom stretnutí v Nitre v týždni som odohral celé stretnutie. Je to vec trénera, jeho rozhodnutie rešpektujem. Rozhodol sa, že proti Dunajskej Strede ma pošle na ihrisko až v závere. Dostal som sa aj do šance, škoda, že som ju nevyužil. Je však výborné, že sme opäť zvíťazili a získali tri body. Z toho máme radosť.

Nie ste sklamaný, že nehrávate viac?
Samozrejme, rád by som hral viac, to chce každý hráč. Máme široký káder, viacerých dobrých futbalistov, aj na mojom poste je konkurencia veľká. Mojou úlohou je maximálne pracovať, keď dostanem šancu, podávať čo najlepšie výkony. O miesto v zostave treba neustále bojovať.

V Slovane ste niekoľko mesiacov. Aké sú vaše skúsenosti v novom prostredí? Bol to dobrý ťah prísť do Bratislavy?
Áno, bolo to správne rozhodnutie, som spokojný. Neľutujem tento krok, odohral som dosť zápasov. Slovan je ambiciózny klub, momentálne sme druhí v súťaži, ale chceme získať titul. Verím, že sa nám to podarí, ale nebude to určite ľahké. Do konca súťaže je ešte ďaleko.

Získali ste už v kariére titul?
Nie, ešte nemám v zbierke nijaký. Dúfam, že sa to zmení na Slovensku.

Zahrali ste si už v dvanástich kluboch v šiestich krajinách. Dá sa porovnať Slovan s predchádzajúcimi tímami?
To by bolo zložité. Slovan je najúspešnejší a najväčší klub na Slovensku. Je pre mňa veľkou motiváciou, že v ňom hrávam, ako som už povedal, som rád, že som tu.

Patríte v súčasnosti medzi najskúsenejších maďarských reprezentantov, na konte máte viac ako polstovku štartov. V záverečnom súboji kvalifikácie ME 2016 vaše mužstvo podľahlo v Grécku 3:4, ale vy ste na ihrisku neboli…
Nehral som, ale nastúpil som v predchádzajúcom súboji kvalifikácie proti Faerským ostrovom a aj všetkých ostatných kvalifikačných stretnutiach v tomto roku až na jednu výnimku. V Grécku padlo veľa gólov, dali sme tri na súperovom ihrisku, čo bolo dobré, ale nestačilo to. Štyri sme inkasovali, čo by sa nemalo stávať.

Maďarsko malo šancu postúpiť priamo na majstrovstvá Európy, ale nakoniec to nevyšlo. Boli ste sklamaný?
Samozrejme, dúfali sme pred posledným stretnutím, že budeme priamym postupujúcim ako najlepší tím z tretieho miesta. To, že to nevyšlo, nebol problém prehry v Grécku, ktoré skončilo posledné v tabuľke a zápas s ním sa v redukovanej tabuľke ani nerátal. Turci však vyhrali nad Islandom v A-skupine a stali sa najúspešnejším mužstvom na treťom mieste. Na to všetko musíme teraz už zabudnúť a sústrediť sa na barážové stretnutie, ktoré sa blíži.

Vašim súperom budú Nóri. Ako vidíte vaše šance proti severanom?
Nečaká nás nič ľahké, ale myslím si, že máme šancu. Podľa mňa je to 50:50. Začíname vonku, dôležité bude, akú pozíciu si tam pripravíme pred odvetou. Je nám jasné, že ak chceme byť úspešní, musíme v Nórsku podať veľmi dobrý výkon.

Cítite v posledných rokoch pozitívny posun v maďarskom futbale?
Myslím, že náš futbal urobil nejaký krok dopredu, ale teraz by nám veľmi pomohlo, keby sme sa prebojovali na majstrovstvá Európy. To bude veľmi dôležité. Verím, že to zvládneme. Slovensko si už miesto vo Francúzsku vybojovovalo. Bolo by fantastické, keby sme si zahrali v jednej skupine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tamás Priskin
Načítavajú sa športové výsledky...