Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rooneyho čaká vo Wembley veľký zápas. Môže prekonať Charltona

Futbalistov Švajčiarska po heroickom sobotňajšom výkone doma so Slovinskom (3:2) v rámci kvalifikácie na budúcoročné majstrovstvá Európy čaká ďalší dôležitý zápas.

07.09.2015 15:50
Wayne Rooney Foto:
Anglický reprezentant Wayne Rooney.
debata

Zverenci trénera Vladimira Petkoviča cestujú do Londýna, kde vo Wembley vyzvú hráčov Anglicka.

Švajčiari po obrate 10 minút pred koncom duelu so Slovincami sú psychicky na koni, čo by chceli zúročiť aj proti Angličanom. Helvétom by prípadný bodový zisk výrazne pomohol k účasti na záverečnom turnaji ME. Na konte majú na druhom mieste v E-skupine momentálne 15 bodov, o päť viac než tretie Estónsko, ktoré v utorok hrá na pôde Slovinska (9 bodov). „Máme stále mladý tím. Chceme a budeme sa zlepšovať, aby sme boli pripravení na veľké turnaje. Keď sa dostaneme do rytmu, je len málo mužstiev, ktoré nás dokážu zastaviť,“ cituje portál 20min.ch obrancu Švajčiarska Stephana Lichtsteinera.

Angličania môžu hrať v utorok s pokojom na kopačkách, v sobotu si ako prví zabezpečili miestenku na budúcoročný šampionát. Duel sa však môže stať špeciálnym pre kapitána tímu Wayna Rooneyho. Útočník Manchestru United sa vyrovnal legendárnemu Bobbymu Charltonovi v počte gólov v národnom drese, obaja sú na méte 49. „Rekord by som chcel prekonať v utorok vo Wembley. Vzhľadom na tradíciu by to bolo skvelé. Je dôležité, aby sme zdolali Švajčiarov,“ uviedol Rooney. Vzájomný duel v Londýne sa v utorok začne o 20.45 h SELČ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Wembley #kvalifikácia ME 2016 #UEFA EURO
Načítavajú sa športové výsledky...