Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona sa stretol s rozhodcom, ktorý uznal jeho "božiu ruku"

Bývalý slávny futbalista Diego Maradona sa v Tunisku stretol s rozhodcom, ktorý na majstrovstvách sveta v roku 1986 uznal jeho legendárny gól rukou.

18.08.2015 14:07
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona.
debata

Alí bin Násir od niekdajšieho argentínskeho záložníka dostal okrem objatia a bozku aj podpísaný reprezentačný dres s venovaním „Alímu, môjmu večnému priateľovi“.

Maradona vo víťaznom štvrťfinále mexického turnaja proti Anglicku (2:1) dostal loptu päsťou za chrbát brankára Petra Shiltona. Svoj zásah kapitán neskorších šampiónov následne opísal ako „božiu ruku“. Násir hru rukou nevidel a gól uznal aj cez obrovské protesty anglických hráčov. Tuniský arbiter tak odštartoval pretrvávajúcu debatu o nasadzovaní rozhodcov z „malých“ futbalových krajín na významné zápasy MS či ME.

Sedemdesiatje­denročný arbiter už v predchádzajúcich rozhovoroch z neregulárneho gólu obvinil vtedajšieho bulharského asistenta Bogdana Dotčeva, ktorý ho vraj neupozornil na to, že argentínsky futbalista v inkriminovanom momente zahral nedovolenou časťou tela.

Násir tiež vyhlásil, že hral dôležitú úlohu pri druhom Maradonovom slávnom zásahu v zápase s Anglickom, kedy rodák z Buenos Aires neuveriteľné sólo z vlastnej polovice zakončil presným zásahom. Tento gól sa potom označoval ako „gól storočia“.

"Maradona by ten gól nikdy sám nedal. Ja som bol jeho asistent, pretože som nechal hneď trikrát výhodu, čo som nemusel. Po prvom faule sa potkol, pri druhom bol zatiahnutý na hrane šestnástky. Keď sa tam dostal, tak som čakal, že ho Terry Butcher zrazí, a dokonca som si dal píšťalku k ústam, ale nakoniec som nezapískal, "spomínal Násir.

Na oplátku bývalému hráčovi Neapola a Barcelony venoval zarámovanú fotografiu, ktorá zobrazuje jeho, Maradonu a anglického kapitána Shiltona pred úvodným hvizdom pamätného štvrťfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #Alí bin Násir #MS 1986