Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel po podpise zmluvy: Zotrvanie v Liverpoole bola moja priorita

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý v piatok podpísal s anglickým klubom FC Liverpool nový kontrakt, priznal, že ďalšie pôsobenie na Anfield Road bolo preňho voľbou číslo jeden.

11.07.2015 13:30
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel a jeho veľká radosť.
debata

Doterajší stopérov kontrakt mal platnosť do konca sezóny 2015/2016. Škrtel prostredníctvom sociálnej siete Instagram informoval, že nová zmluva platí do roku 2018. „S radosťou oznamujem, že som dnes podpísal s FC Liverpool novú zmluvu do roku 2018. YNWA!!!“ napísal Škrtel v piatok večer na Instagrame.

„Mojou prioritou vždy bolo uzavrieť novú dohodu s FC Liverpool. Som rád, že sme našli spoločnú reč a podpísal som novú zmluvu. Je to skvelé nielen pre mňa, ale aj pre moju rodinu. V Liverpoole sme už sedem a pol roka, zamilovali sme si mesto a jeho ľudí. To isté platí aj o všetkých pracovníkoch klubu. V Liverpoole sa narodil aj náš syn. Iste, v médiách sa objavili aj rôzne dohady a špekulácie, ale ako som už veľakrát predtým povedal, mojou prvou voľbou bol vždy Liverpool,“ uviedol pre oficiálny klubový web 30-ročný z Ráztočna pochádzajúci handlovský rodák, pre ktorého je dôležité aj to, že sa so svojím zamestnávateľom dohodol ešte v predsezónnom období.

„To je vždy dôležité. Ak máte čistú hlavu, môžete sa plne sústrediť na svoju prácu, na futbal a sezónu, ktorá nás čaká. Som rád, že som podpísal novú zmluvu pred turné,“ doplnil niekdajší hráč Zenitu Petrohrad.

Škrtel by sa v najbližších sezónach mohol zaradiť k dlhoročným oporám „The Reds“ Stevenovi Gerrardovi a Jamiemu Carragherovi a teoreticky zaokrúhliť svoj pobyt v meste na rieke Mersey na desať rokov.

„Keď som sem prišiel v roku 2008, nečakal som, že tu zostanem taký dlhý čas. Teraz som podpísal nový kontrakt a skutočne by z toho mohlo byť viac ako desaťročné pôsobenie v Liverpoole, čo by bolo skvelé. Samozrejme, nebudem tu určite tak dlho ako oni dvaja (Gerrard 1998–2005, Carragher 1996–2013, pozn. red.), ale ak by som tu mohol zostať desať rokov, bolo by to skvelé. V mojich očiach je Liverpool jedným z najväčších klubov na svete. Vždy som sníval, že raz budem pôsobiť v takomto veľkoklube a môj sen sa stal skutočnosťou. Najdôležitejšia je však teraz nasledujúca sezóna. Musíme sa na ňu dobre pripraviť,“ naznačil Škrtel, kam sa po podpise nového kontraktu upierajú jeho najbližšie futbalové myšlienky.

„V ostatnej sezóne sme hrali Ligu majstrov. Ak si v nej raz zahráte, chcete v nej hrať znova a znova. Miestenka pre LM bude naším hlavným cieľom v budúcej sezóne. V rámci Premier League sa vynasnažíme zamieriť tak vysoko, ako to len pôjde. Myslím si, že pre nás bude najlepšie, ak pôjdeme od zápasu k zápasu a pokúsime sa získať čo najviac bodov. Získali sme kvalitných hráčov. Budeme silnejší, ako v minulom ročníku. Do začiatku ligovej súťaže sú štyri týždne, každý deň tvrdo pracujeme na našej kondícii,“ skonštatoval Škrtel, od ktorého si tréner Brendan Rodgers sľubuje, že bude plniť aj funkciu akéhosi mentora pre mladých hráčov.

„Úlohou skúsených hráčov je pomôcť mladším v ich rozvoji a ukázať im správnu cestu, ak niečo potrebujú. S radosťou to urobím. V našom tíme je veľa mladých talentovaných hráčov. Pokúsime sa im pomôcť, je to naša práca,“ doplnil 73-násobný slovenský reprezentant.

Ako je známe, Martin Škrtel (nar. 15. decembra 1984) prišiel do Liverpoolu v januári 2008 zo Zenitu Petrohrad a blíži sa k zavŕšeniu tretej stovky štartov v drese „The Reds“, momentálne ich má na svojom konte 293.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool