Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sacchi nie je rasista, ale v Taliansku mu vadí príliš veľa hráčov tmavej pleti

Známy taliansky futbalový tréner Arrigo Sacchi vyhlásil, že nie je rasista a jeho nedávne slová nesprávne interpretovali.

17.02.2015 12:29
Arrigo Sacchi Foto: ,
Arrigo Sacchi.
debata

Myslí si však, že zahraniční mladíci odchádzajú z prostredia talianskeho futbalu bez dôstojnosti. Niekdajší kouč AC Miláno či vicemajstrov sveta z USA 1994 pred pár dňami vyhlásil, že mládežnícke tímy v Taliansku majú až príliš veľa hráčov tmavej pleti. „Taliansky futbal je momentálne bez dôstojnosti a hrdosti, pretože v mládežníckych tímoch je príliš veľa cudzincov. V mládežníckych kategóriách je veľa ‚čiernych‘ hráčov,“ citoval 68-ročného Sacchiho denník La Gazzetta dello Sport.

Niekdajší obranca, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil v málo známych kluboch na nižšej úrovni, však neskôr svoje slová vysvetlil. „Nie som rasista, ale sledujúc turnaj Viareggio Cup musím skonštatovať, že v tímoch je veľa hráčov tmavej pleti. Taliansko nemá dôstojnosť, nemôže byť v tímoch po 15 cudzincov. Na tento problém som chcel upozorniť, pretože sme týmto stratili našu národnú hrdosť a identitu,“ vyhlásil Arrigo Sacchi.

Víťazom Viareggio Cup-u sa napokon stali mladíci Interu Miláno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrigo Sacchi