Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi poprel konflikt s trénerom a reči o odchode z klubu označil za klamstvá

Hviezdny útočník Lionel Messi poprel, že je v Barcelone nespokojný a chce kvôli tomu odísť. Dvadsaťsedemročný argentínsky futbalista označil špekulácie médií za klamstvá.

12.01.2015 08:50
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

„Nikdy som klubu nedal ultimátum kvôli tomu, aby som zostal,“ povedal Messi v rozhovore pre klubovú televíziu. „Je nezmysel hľadať nejaký konflikt medzi mnou a trénerom, pretože žiadny nie je. A tiež som od klubu nikdy nechcel, aby kvôli mne niekoho vyhodil,“ dodal v narážke na údajné nezhody s Luisom Enriquem.

„Neviem, prečo na nás hádžu toľko špiny. Práve preto ale musíme držať spolu,“ uviedol Messi s tým, že na prestup z katalánskeho klubu, kde pôsobí od trinástich rokov a s ktorým okrem iného vyhral šesťkrát španielsku ligu a trikrát Ligu majstrov, rozhodne nepomýšľa.

„Čítal som, že môj otec rokoval s Manchestrom City a s Chelsea … Sú to všetko len lži a mrzí ma to o to viac, pretože ich šíria ľudia z Barcelony,“ vyhlásil.

O zlej atmosfére v klube špekulovali médiá od nedávnej nečakanej prehry 0:1 so San Sebastianom. Pred zápasom sa Messi údajne pohádal na tréningu s Enriquem, ktorý ho potom nechal len na lavičke. Posledné výsledky ale ukazujú, že kríza je už zažehnaná.

Katalánci vo štvrtkovom úvodnom osemfinále Španielskeho pohára deklasovali Elche 5:0, o tri dni neskôr zdolali 3:1 obhajcu titulu Atletico Madrid a na vedúci Real strácajú jeden bod. „Mali sme nejaké problémy, ale teraz už sú definitívne za nami. Sme opäť jeden tím,“ povedal po zápase brazílsky útočník Neymar.

Tréner Enrique tak optimistický nebol. „Máme tri body, odskočili sme jednému z našich rivalov, ale nič viac. Situáciu okolo klubu síce upokojí len víťazstvo, ale akonáhle prehráme, všetko sa vráti,“ vyhlásil. „Preto sa sústredím len na to, čo môžem ovplyvniť. Navyše o mojom pôsobení v Barcelone budú rozhodovať tituly a tie sa získavajú až na konci sezóny,“ dodal.

debata chyba