Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalá brazílska hviezda opráši svoju kariéru vo Francúzsku

Niekdajší brazílsky reprezentačný útočník Adriano sa pokúsi oživiť svoju upadajúcu futbalovú kariéru v druholigovom Le Havre.

27.12.2014 09:04
Adriano Foto: ,
Adriano.
debata

Účastník majstrovstiev sveta v roku 2006, ktorý sa preslávil predovšetkým v drese Interu Miláno, podpísal s najstarším francúzskym klubom polročnú zmluvu.

Má len 32 rokov, ale fanúšikovia v Európe na neho takmer zabudli. Robustný útočník mal v minulých rokoch problémy so životosprávou, depresiami, chcel spáchať samovraždu a len pred pár týždňami ho súd zbavil pre nedostatok dôkazov obvinení z obchodu s drogami, ktorým čelil prvýkrát v roku 2010.

Adriano sa problémov zbavil, v lete sa o neho dokonca zaujímala Chelsea. Teraz ide do Le Havru. „Veselé Vianoce novým fanúšikom v Le Havre!“ napísal na svojom twitterovom účte kanonier, ktorý v 52 stretnutiach za Brazíliu nastrieľal 29 gólov. „Kanárikom“ pomohol po boku Ronalda, Ronaldinha či Roberta Carlosa v roku 2004 vyhrať majstrovstvá Južnej Ameriky a o rok neskôr Pohár FIFA. S Interom Miláno získal štyrikrát po sebe taliansky titul.

Lenže potom trpel nadváhou, stratil angažmán a do profesionálneho futbalu sa vrátil po roku tento rok v januári vo farbách brazílskeho Atlética Paranaense. Vedenie prvoligového tímu s ním ale po troch mesiacoch rozviazalo kontrakt po tom, čo sa Adriano neobjavil bez ospravedlnenia na dvoch tréningoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adriano #Le Havre