Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Straka vkročil do lesa. A zablúdil

Keď v júni obletela futbalové Slovensko správa, že trénerské kormidlo v Slovane Bratislava prevezme František Straka, mnohí krútili hlavou.

06.10.2014 13:20
František Straka Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava František Straka.
debata (8)

Vtedajší kouč belasých Dušan Galis totiž získal s klubom titul a netajil želanie doviesť mužstvo do pohárovej Európy. A trénerská vizitka kontroverzného Čecha tiež nepridávala na optimizme, štrnásť tímov za pätnásť rokov je totiž veľa aj na južanské súťaže, kde sa aj pri malom zaváhaní balia kufre so železnou pravidelnosťou.

Motivácia, ktorá klub k tejto rošáde viedla, je čiatočne pochopiteľná. Majstrovský tím viedol muž, ktorý jednou polovicou sedel na trénerskej a tou druhou na poslaneckej lavici. Výsledky v jarnej časti súťaže boli tiež ako na hojdačke a mužstvo potrebovalo impulz. Ten mal prísť práve od známeho motivátora Straku – výsledok zaručený, ale krátkodobý.

Z počiatku išlo všetko ako po masle. Slovan triumfoval v superpohári, s odretými ušami vyhrával aj v lige a prekvapujúco sa predral až do play-off Ligy majstrov cez dobre situovaný Šeriff Tiraspoľ. Mimochodom, práve v Moldavsku “strakovci“ odohrali jediné ozaj vydarené stretnutie v prebiehajúcej sezóne. Sebavedomie podopreté výsledkami, ale nie hrou, dovolilo v tábore belasých pomýšľať na milióny a účasť medzi európskou elitou.

Kto sa bojí, nech nechodí do lesa, hecoval Straka na prahu Ligy majstrov. Lenže legendárny “tataráčik“ prestal chutiť a Slovan v tom lese zablúdil. Povestné “srdíčko“ už nestačilo a po bezpohlavnom výkone sa belasí porúčali. Motivácia vyprchala a na majstra si trúfli aj tínedžeri zo Žiliny, potom Myjava a nakoniec aj Podbrezová.

Zdá sa, že Slovan pred sezónou stavil na istotu. Kariéra Františka Straku totiž pozná rýchle nadchnutie a ešte rýchlejšie vyprchanie. Azda nastal čas, aby na Pasienkoch prestali vyberať trénera horúce hlavy. Po trénerovi-poslancovi, trénerovi-motivátorovi by to však nemal byť tréner-netréner.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #František Straka