Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo sa prizeral historickému úspechu Albáncov

Po zbabranom svetovom šampionáte si chcú vylepšiť náladu v bojoch o majstrovstvá Európy. Vstúpili však do nich katastrofálne - domácou prehrou s outsiderom skupiny.

08.09.2014 19:07
futbalisti Albánska Foto: ,
Obrovská radosť futbalistov Albánska po víťazstve v Portugalsku 1:0.
debata

Portugalskí futbalisti si hneď v úvode kvalifikácie ME 2016 rozhnevali fanúšikov. V úvodnom zápase totiž prehrali na štadióne v Aveire s Albánskom prekvapujúco 0:1. Súperovi, ktorému patrí vo svetovom rebríčku až 70. priečka (Portugalsko je na 11. mieste), pritom stačili na mimoriadne cenné víťazstvo dve strely na bránku. Domáci síce prinútili albánskeho gólmana len k štyrom zákrokom, no previedli sa devätnástimi streleckými pokusmi.

„Z výsledku sme frustrovaní. Nezodpovedá dianiu na ihrisku. Boli sme lepší vo všetkých činnostiach, neustále sme sa tlačili dopredu. Albánci nás predčili v jedinom – efektivite v zakončení,“ vravel tréner Paulo Bento, ktorého viac ako 20-tisíc divákov na tribúnach vyzývalo po zápase k odstúpeniu. Na rozlúčku mu mávali bielymi vreckovkami.

Portugalčanom chýbal pri vstupe do kvalifikácie Cristiano Ronaldo. Najlepší hráč planéty si doliečuje zranenie a na hre účastníka tohtoročných majstrovstiev sveta sa to prejavilo. „Mali sme šťastie, že nehral. V obrane by sme mali oveľa viac práce. Aj vďaka tomu sme dosiahli historické víťazstvo,“ tešil sa kouč Gianni De Biasi, 58-ročný taliansky expert.

Jeho zverenci nestačili Portugalčanom v držaní lopty (40 % – 60 %), prehrali aj na rohové kopy (2 – 10). Na rozdiel od domácich však dostali loptu za bránkovú čiaru. O rozhodujúci okamih sa postaral sedem minút po prestávke Bekim Balaj. „Podarilo sa nám niečo, čo nik neočakával. Predviedli sme skvelý tímový výkon. O rovnaký sa pokúsime aj v ďalších dueloch,“ tvrdil útočník pražskej Slavie.

Albánci, ktorí sa dosiaľ nepredstavili na žiadnom veľkom šampionáte, majú mimoriadne náročný vstup do kvalifikácie. Po Portugalsku privítajú už tento víkend Dánsko, v polovici októbra pocestujú do Srbska. Portugalčania sa najbližšie predstavia v Dánsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #portugalská futbalová reprezentácia #albánska futbalová reprezentácia